H καλύτερη γαλλίδα συνοδός των αυγών και συνώνυμη ενός καλού brunch! Διατηρείται καλύτερα μέσα σε θερμός και είναι καλό να μένει μέχρι 4-6 ώρες μόνο.
Υλικά
- 3 κρόκοι αυγών
- 250 γρ. βούτυρο
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. καγιέν (προαιρετικό)
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο σιγά-σιγά σε μια μικρή κατσαρόλα, με προσοχή να μην βράσει .
- Βάζουμε τους κρόκους σε μπεν μαρί και τους χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη μέχρι να αφρατέψουν. Προσοχή να μην ακουμπάει το καυτό νερό στον πάτο του μπολ.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το αλάτι, τη μουστάρδα και το πιπέρι καγιέν στο μπολ και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο σιγά-σιγά και ανακατεύουμε συνεχώς. Είναι σημαντικό να ρίχνουμε το βούτυρο σταδιακά και σε μικρές ποσότητες.
- Δοκιμάζουμε τη σάλτσα, θα πρέπει να είναι βουτυρώδης, με γεύση λεμονιού και ελαφρώς αλμυρή.
- Μπορούμε να διορθώσουμε προσθέτοντας λίγο χυμό λεμονιού ή αλάτι.