search

Μια πιο σύγχρονη εκδοχή για τις δίπλες με λίγο έξτρα τζίντζερ στο σιρόπι

 



Υλικά

Για τις δίπλες
  • 5 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 ½ φλ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
  • Ηλιέλαιο  για το τηγάνισμα
  • ψιλοκομμένη καρυδόψιχα ή φυστίκι
  • Κανέλα για πασπάλισμα
Για το σιρόπι
  • 500 γραμ. θυμαρίσιο μέλι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • ½ κ.γ. τζίντζερ
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο

Εκτέλεση

  • Χωρίζουμε κρόκους από ασπράδια.
  • Βάζουμε τα ασπράδια στο μίξερ, ρίχνουμε το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθούν κορυφές που να στέκονται σε μεσαία ταχύτητα για 2 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε τους κρόκους με την βανίλια και τους χτυπάμε για 5’ να ασπρίσουν καλά προκειμένου να μην μυρίζουν.
  • Ρίχνουμε τους κρόκους στα ασπράδια και προσθέτουμε τη σόδα.
  • Χτυπάμε 5’ στο μίξερ να αφρατέψει καλά το μείγμα.
  • Ρίχνουμε τα 2/3 του αλευριού να γίνει πηχτός χυλός.
  • Βάζουμε ελαιόλαδο στα χέρια και προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι.
  • Ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να μην κολάει καθόλου στα χέρια.
  • Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα.
  • Με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε  πολύ λεπτό φύλλο  πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  • Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια με το εργαλείου που κόβουμε την πίτσα.
  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι.
  • Ρίχνουμε μέσα μία δίπλα.
  • Μόλις σχηματίσουν φουσκάλες στην επιφάνεια μετά από 30’’ με την βοήθεια 2 πιρουνιών τις ρολάρουμε κατά μήκος διπλώνοντας τες.
  • Αφήνουμε να ροδίσουν.
  • Τη βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει καλά.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες.
  • Ανάλογα με το μέγεθος της κατσαρόλας μπορούμε να κάνουμε συγχρόνως 3-4 δίπλες.
  • Τις μελώνουμε όπως τα μελομακάρονα (κάνε κλικ εδώ να θυμηθείς πως φτιάχνουμε το σιρόπι) και τις πασπαλίζουμε με καρύδι.
  • Τις περιχύνουμε με μπόλικο μέλι και πασπαλίζουμε καρύδια ή φυστίκι και κανέλα
Cool Artisan