Μια κουταλιά από το αγαπημένο μου ταχίνι κακάο αρκεί για να απογειώσει τα πιο απλά μπισκότα.
Διάβασε επίσης
- 7 αποδοτικά (και οικονομικά) μίξερ χειρός για τις μαγειρικές σου δημιουργίες
- Έρευνα αγοράς: 8 κουζινομηχανές για κάθε σου συνταγή σε πολύ καλή έκπτωση
- 8 ηλεκτρικοί αποχυμωτές έως 50 ευρώ για σπιτικούς χυμούς
- 8 ατμομάγειρες σε έκπτωση για υγιεινά και οικονομικά μαγειρέματα
- Οι 10 καλύτερες μηχανές Espresso που θα δώσουν άρωμα στον απογευματινό καφέ
Υλικά
- 70 γρ. (1/2 φλιτζάνι) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 90 γρ. φλιτζάνι αλεύρι φουντουκιού
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
- 230 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. κρυσταλλικής ζάχαρης
- 165 γρ. καστανή ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γρ. σοκολάτα (70% κακάο), σε κομμάτια
- χοντρό θαλασσινό αλάτι, για πασπάλισμα
- 100 γρ. ταχίνι σοκολάτας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι φουντουκιού, το baking powder και το αλάτι.
- Στο μπολ ενός μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο, τη κρυσταλλική ζάχαρη και τη καστανή ζάχαρη και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο, για 2-3 λεπτά.
- Ξύνουμε τις πλευρές του μπολ και προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια, χτυπώντας μέχρι να ενσωματωθούν.
- Ξύνουμε ξανά τις πλευρές του μπολ και, με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα στεγνά συστατικά και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν.
- Βγάζουμε το μπολ από το μίξερ και με μια σπάτουλα φροντίζουμε να ανακατέψουμε καλά το μείγμα μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχει μείνει ίχνος από αλεύρι που δεν έχει ενσωματωθεί.
- Τότε προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και με την σπάτουλα ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να πάει παντού.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα άλλο μπολ, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες ή (κατά προτίμηση) για μια νύχτα για να δέσουν οι γεύσεις.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C και στρώνουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Με τα χέρια φτιάχνουμε μπαλάκια με τη ζύμη, περίπου 2,5 εκατοστά σε διάμετρο.
- Σε κάθε ταψί χωράμε 8 από αυτά τα μπαλάκια ζύμης. Αν βάλουμε περισσότερα θα καταλήξουμε με ένα τεράστιο μπισκότο, γιατί η ζύμη θα «απλώσει».
- Ψήνουμε μέχρι τα μπισκότα να ανοίξουν και να είναι λίγο τραγανά γύρω από τις άκρες, για 12-13 λεπτά.
- Τα αφαιρούμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε αμέσως με το θαλάσσιο αλάτι.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για περίπου 10 λεπτά πριν τα μεταφέρουμε σε μια συρμάτινη σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
- Αν θέλουμε τα συνδυάζουμε με μια κουταλιά ταχίνι σοκολάτας για να τα μετατρέψουμε σε γεμιστά μπισκότα.