Πρωινός φρέντο παρέα με ένα κομμάτι Apple Crumble! Δεν υπάρχει πιο ωραίος τρόπος να χαλαρώσεις το πρωί του Σαββάτου ή της Κυριακής.
Η σημερινή εκδοχή του apple crumble είναι vegan και έχει σαν βάση ένα κέικ που ταξιδεύει ανάμεσα σε banana bread και μηλόπιτα.
Κάνε κλικ εδώ για να μάθεις όλα τα μυστικά για να φτιάξεις Freddo Espresso και Freddo Cappuccino.
Υλικά
- 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
- 4 κόκκινα μήλα
- 75 γρ. ηλιέλαιο (και λίγο ακόμα για το ταψί)
- 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 8 γρ. baking powder
- 3 κ.σ. κανέλλα
- 150 γρ. βούτυρο καρύδας
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 200 γρ. βρώμη
- 100 γρ. αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε στα έξι.
- Πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και στη συνέχεια τις ανακατεύουμε καλά με το λάδι και τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε και τα κομμάτια μήλου και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε σε μια φόρμα που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει καλά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το crumble εκτός από το βούτυρο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Προσθέτουμε και το βούτυρο καρύδας και το ανακατεύουμε με τα χέρια μας "τσιμπητά" μέχρι να γίνει το μείγμα σαν ψίχουλα.
- Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το κέικ.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά.