Μια πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμα μπουρεκάκια μελιτζάνας που ετοιμάζονται στο λεπτό, κλέβουν τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι και αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε την όλοι και όλες!
Tip: Με την παρακάτω δοσολογία μπορείς να φτιάξεις είτε 6 μεγάλα μπουρεκάκια είτε 12 μικρά, κόβοντας τα φύλλα στη μέση.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 4 μελιτζάνες
- 1 κρεμμύδι
- 250 γρ. χαλούμι τριμμένο
- 6 φύλλα κρούστας
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρά κυβάκια και τις μελιτζάνες σε κυβάκια του εκατοστού.
- Βάζουμε 50 ml ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι.
- Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και προσθέτουμε τους κύβους της μελιτζάνας.
- Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει εντελώς η μελιτζάνα, για περίπου 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε το τριμμένο χαλούμι και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια, ανοίγουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας.
- Βάζουμε στην επάνω πλευρά 3 κουταλιές της σούπας από τη μαγειρεμένη μελιτζάνα και με ένα πινέλο τα λαδώνουμε περιμετρικά.
- Κλείνουμε σα φάκελο στα πλάγια και ρολάρουμε το φύλλο, σχηματίζοντας ένα μακρόστενο μπουρεκάκι.
- Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Όταν τα μεταφέρουμε όλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά και τα τελευταία 20 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι.