search

Μπουρεκάκια μελιτζάνας με 4 μόνο υλικά

Μια πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμα μπουρεκάκια μελιτζάνας που ετοιμάζονται στο λεπτό, κλέβουν τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι και αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Δοκιμάστε την όλοι και όλες!

Tip: Με την παρακάτω δοσολογία μπορείς να φτιάξεις είτε 6 μεγάλα μπουρεκάκια είτε 12 μικρά, κόβοντας τα φύλλα στη μέση.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 4 μελιτζάνες
  • 1 κρεμμύδι
  • 250 γρ. χαλούμι τριμμένο
  • 6 φύλλα κρούστας
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι 

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε μικρά κυβάκια και τις μελιτζάνες σε κυβάκια του εκατοστού.
  • Βάζουμε 50 ml ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι.
  • Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και προσθέτουμε τους κύβους της μελιτζάνας.
  • Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει εντελώς η μελιτζάνα, για περίπου 20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο χαλούμι και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια, ανοίγουμε ένα-ένα τα φύλλα κρούστας.
  • Βάζουμε στην επάνω πλευρά 3 κουταλιές της σούπας από τη μαγειρεμένη μελιτζάνα και με ένα πινέλο τα λαδώνουμε περιμετρικά.
  • Κλείνουμε σα φάκελο στα πλάγια και ρολάρουμε το φύλλο, σχηματίζοντας ένα μακρόστενο μπουρεκάκι.
  • Μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Όταν τα μεταφέρουμε όλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά και τα τελευταία 20 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο.
  • Σερβίρουμε με γιαούρτι.
Cool Artisan