Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι για μένα ότι είναι η σοκολάτα για τους περισσότερους ανθρώπους! Λατρεύω κάθε εκδοχή του και μου ξυπνά τις πιο νόστιμες παιδικές μνήμες! Δεν έχω την υπομονή ούτε κάν να πάρει τη φόρμα για να το σερβίρω και συνήθως ξεκινάω να τον τρώω όταν είναι ακόμα καυτός στην κατσαρόλα! Σήμερα φτιάχνω χαλβά σε μια ανοιξιάτικη εκδοχή με φράουλες! Η συνταγή παραμένει παραδοσιακή η γεύση όμως γίνεται πιο φρέσκια και δροσερή με το φρούτο που κάνει trending στους πάγκους της λαϊκής.
Υλικά
- 2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 2 φλυτζάνια ζάχαρη
- 1/2 φλυτζάνι μέλι
- 5 φλυτζάνια νερό
- 1/4φλυτζανιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- 1/4 φλυτζανιού κουκουνάρια
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλιά γλυκού γαρύφαλλα τριμμένα
- 10 φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση
- Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, και τα μυρωδικά για 2-3 λεπτά.
- Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει.
- Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνουμε τα καρύδια και τα κουκουνάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με προσοχή να μην καεί.
- Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο, ξανθό χρώμα τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
- Προσθέτουμε το σιρόπι και βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί.
- Προσθέτουμε τις φράουλες, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.
- Μετά από 30 λεπτά βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα για κέικ για τουλάχιστον δύο ώρες.
- Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.