Επιτέλους ήρθε η εποχή του χρόνου που η παγωτομηχανή παίρνει θέση πάνω στο πάγκο της κουζίνας και ξεκινά να το “θερινό ωράριο λειτουργίας”. Ελπίζω να μην έχεις παρεξηγήσει το frozen yogurt (ένεκα όλα τα γιογκουρτάδικα που έχουν ξεφυτρώσει από πέρσι σε όλη την πόλη) γιατί είναι ένα από τα πιο ωραία γλυκά της εποχής. Λίγες θερμίδες, πολύ γεύση, άπειροι συνδυασμοί!
Υλικά
- 1 κιλό γιαούρτι
- 250 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ ζελεδάκια κοκτέιλ φρούτων
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε το γιαούρτι στο κάδο του μίξερ και το χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνέχιζουμε το χτύπημα για πέντε λεπτά.
- Λίγο πριν το βγάλoυμε προσθέτουμε τα ζελεδάκια κοκτέιλ φρούτων
- Μεταφέρουμε το μείγμα στην παγωτοµηχανή και το χτυπάµε παγώνοντάς το.
- Αν δεν έχουµε παγωτοµηχανή, παγώνουµε το µείγµα στην κατάψυξη µέχρι να κάνει σώµα, να σταθεροποιηθεί ελαφρά, και τότε το χτυπάµε µε µίξερ χειρός να αφρατέψει καλά.
- Ξαναπαγώνουµε και επαναλαµβάνουµε την ίδια διαδικασία 3-4 φορές αν θέλουµε το frozen yogurt να είναι πιο αφράτο.
Tip: Για να ολοκληρώσεις την έννοια του παρφέ (και τις θερμίδες) μπορείς να προσθέσεις θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς
Serve with Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ