Κάθε χρόνο μένω με ένα πάγκο γεμάτο κουραμπιέδες, τους οποίους προτιμώ κάπως περισσότερο από τα μελομακάρονα! Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνουν φρέσκοι είναι τυλιγμένοι με αλουμινόχαρτο μέσα σε πλαστικό τάπερ, εκτός ψυγείου! Ο καλύτερος όμως τρόπος για να τους απολαύσεις (ή και για να τους πας δώρο όπως κάνω συνήθως εγώ) είναι μέσα σε ένα σοκολατένιο σαλάμι!
Υλικά
- 280 γρ αγελαδινό βούτυρο
- 150 γρ ζάχαρη άχνη
- 2 αβγά
- 50 γρ κακάο
- 50 ml χυμό πορτοκάλι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 500 γρ κουραμπιέδες (έτοιμοι, θρυμματισμένοι)
Εκτέλεση
- Σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο.
- Ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη άχνη και το κακάο και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία ρίχνουμε μέσα τα δύο αυγά, χτυπημένα.
- Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκάλι και τους κουραμπιέδες.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδόκολλα, το τυλίγουμε σαν καραμέλα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν το σερβίρουμε.