Στο νησί της Τήνου μεταφέρεται για το καλοκαίρι το Εστιατόριο της Φάρμας Μπράλου! Σε έναν υπέροχο χώρο, μπροστά στην παραλία και δίπλα στο νέο λιμάνι του νησιού, το εστιατόριο της Φάρμας Μπράλου θα ανοίξει στις αρχές Ιουνίου, με την ομάδα της κουζίνας του Κολωνακίου, να «ακονίζει» τα μαχαίρι της με θέα το Αιγαίο!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Αφιέρωμα στα Τυριά της Τήνου
- Θαλασσάκι στην Τήνο: Η Αντωνία διδάσκει τις σημαίνει local gourmet
- Που θα φας τους καλύτερους ντοματοκεφτέδες στην Τήνο
- Το Θείο Τραγί μετακόμισε στην Τήνο
Το εστιατόριο πρόκειται να ενισχύσει το συνεχώς ανερχόμενο γαστρονομικό προφίλ της Τήνου, εμπλουτίζοντας τις επιλογές ντόπιων και επισκεπτών, με εξαιρετικά κρέατα, ορεκτικά και συνοδευτικά.
Το εστιατόριο της Φάρμας Μπράλου στην Τήνο, θα προσφέρει όλα τα μοναδικά προϊόντα της Φάρμας σε κρέας, ζυμαρικά, τυροκομικά, αυγά κ.α. ακολουθώντας την ίδια λογική με το εστιατόριο της Μηλιώνη στο Κολωνάκι, που υπακούει στο moto “From Farm to table”. Με τις μοναδικές κοπές και τα πολυήμερα σιτέματα από κρέατα, που πρώτη η Φάρμα Μπράλου έφερε στην αγορά, όλα ελληνικής εκτροφής και παραγωγής. Ξεχωρίζουν τα μοναδικά ελληνικής εκτροφής Black Angus Pure Breed 100% αναπαράγει στην Ελλάδα αποκλειστικά η Φάρμα στη Φθιώτιδα.
Στο εστιατόριο της Τήνου θα μεταφερθεί το διάσημο «Butcher’s corner», το ψυγείο – βιτρίνα με τα κρέατα και τους εξειδικευμένους χασάπηδες της Φάρμας, να βοηθούν τους καλεσμένους να επιλέξουν το δικό τους κομμάτι και την κοπή του και την ομάδα της κουζίνας να εκτελεί άριστα το ψήσιμο που επιθυμούν!
Η ομάδα της κουζίνας με επικεφαλής τον πολυβραβευμένο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου και chefs de cuisine τους Παναγιώτη Ζώκο και Αγαπητό Τσακαλάκη, έχουν δημιουργήσει ένα καλοκαιρινό μενού, με πολλά συνοδευτικά για τα εκλεκτά κρέατα της Φάρμας, καθώς και ορεκτικά που ακολουθούν την συνταγή της εποχικότητας. Πλούσια θα είναι η παρουσία, σχεδόν σε όλα τα πιάτα, των τοπικών προϊόντων της Τήνου!
Οι chefs de cuisine θα επισκέπτονται και θα ψωνίζουν από την αγορά της Τήνου εποχικά λαχανικά, τυροκομικά, κ.α.. Στη λογική του catch of the day, με ότι πιο φρέσκο και εκλεκτό αποκαλύψουν τα δίχτυα των ψαράδων της Τήνου, θα ετοιμάζονται μοναδικά σε νοστιμιά πιάτα ημέρας, με τα ψάρια να μαγειρεύονται με παραδοσιακές νησιώτικες συνταγές στην κατσαρόλα, συνοδεία ζαρζαβατικών, σούπες, κ.α. Φρέσκιες δροσερές σαλάτες με όσπρια και λαχανικά, καλοκαιρινοί μεζέδες, αλοιφές, αλλά και φίνα γλυκά, θα πλαισιώνουν το νησιώτικο μενού του εστιατορίου. Στα ορεκτικά η ποικιλία «ακολουθεί» καλοκαιρινή διάθεση, με επιλογές από «Ριζότο με άγρια ρόκα, λεμόνι και αγκινάρες Τήνου στο Λάδι», «Σφουγγάτο με αυγά της Φάρμας και σύγκλινο Τήνου», «Μπρουσκέτες με Γαύρο μαρινάτο», «Λαχανοντολμάδες με καραβίδες ή αστακό», κ.α.
Το μενού θα συμπληρώνει μια μεγάλη λίστα κρασιών με τις καλύτερες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα αλλά και επιλεγμένες ξένες, πολλές από τις σημαντικές μπύρες της ελληνικής μικροζυθοποίας και μια μεγάλη γκάμα από παλαιωμένα τσίπουρα και αποστάγματα.
Το σκηνικό του εστιατορίου της Φάρμας Μπράλου στην Τήνο, είναι άκρως καλοκαιρινό, με λευκό χρώμα να κυριαρχεί και να κοντράρεται με το γαλάζιο της θάλασσας. Θα ανοίγει από το μεσημέρι και η κουζίνα του θα κλείνει αργά το βράδυ. Θα υπάρχει υπηρεσία “Take away” για όσους επιθυμούν να απολαύσουν το μενού στο δικό τους χώρο.
Μέχρι το τέλος Μαίου, στο εστιατόριο της Φάρμας Μπράλου στο Κολωνάκι, σερβίρει το νέο του καλοκαιρινό μενού, με νέες προτάσεις όπως «Ψωμάκια ατμού με μαριναρισμένο κοτόπουλο και σπιτικές πίκλες», «Ψητά Σπαράγγια με Γραβιέρα και vinegraitte με λάδι τρούφας», κ.α.
Το Κρέας της Φάρμας Μπράλου «ταξιδεύει» στις Σπέτσες, τη Ρόδο και το κέντρο της Αθήνας
Μια σειρά ειδικών συνεργασιών ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα η Φάρμα Μπράλου, προμηθεύοντας κατ’ αποκλειστικότητα τα εκλεκτά της κρέατα, σε κορυφαία εστιατόρια της χώρας. Ο λόγος για το νέο εστιατόριο με κρέας που θα λειτουργήσει στο ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο» στις Σπέτσες υπό τον Executive chef του Σταμάτη Μαρμαρινό, το «Bar restaurant 42» της Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας την κουζίνα του οποίου επιμελείται επίσης ο σεφ Μαρμαρινός και το εστιατόριο «Κτήμα Λίνδος» στην Λίνδο της Ρόδου! Πρόκειται για συνεργασίες όπου η Φάρμα Μπράλου, εκτός από το κρέας θα μπορεί και θα παρέχει, εφόσον είναι απαραίτητο, εκπαίδευση και καθοδήγηση στο προσωπικό της κουζίνας στον τρόπο μαγειρικής τους, στα συνεργαζόμενα εστιατόρια.
Info:
Διεύθυνση: Μηλιώνη 12 & Ηρακλείτου, Κολωνάκι & Λ. Σταυρού – Κιονίων, Τήνος
Τηλ.: 21 0364 5050
Facebook: https://www.facebook.com/farmabralou2017/
Instagram: https://www.instagram.com/farmabralou/