Today’s recipe is a classic puff pastry roll with cherry filling without sugar. It’s a recipe I thought in a minute last Sunday I had no jam at home, but I had a lot of cherries!
Ingredients
-
,
- 1 sheet puff pastry ,
- 500 g. cherries ,
- zest of 1 lemon ,
- zest of 1 orange ,
- 1 tablespoon butter ,
- 1 tablespoon mastic liqueur
Instructions
-
,
- Κόβουμε τα κεράσια στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια ,
- Σε ένα αντικολλητικό τηγανι βάζουμε το βούτυρο να κάψει. ,
- Ρίχνουμε τα κεράσια μέσα και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους. ,
- Προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, το λεμόνι και το λικέρ και ανακατεύουμε. ,
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά. ,
- Βγάζουμε από τη φωτια, σουρώνουμε τα κεράσια και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. ,
- Κρατάμε το σιρόπι που προκύπτει για άλλες συνταγές όπως οι πάβλοβες κερασιού που μπορείς να δεις με ένα κλικ εδώ. ,
- Ανοίγουμε τη σφολιάτα σε ένα αλευρωμένο πάγκο. ,
- Αραδειάζουμε τα κεράσια πάνω στη σφολιάτα αφήνοντας ένα κενό 5 εκατοστών από τις άκρες. ,
- Ρολάρουμε τη σφολιάτα σε ένα σφιχτό ρολό. ,
- Μεταφέρουμε τη σφολιάτα σε ένα καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι. ,
- Το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. ,
- Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά. ,
- Τα τελευταία 10 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να πάρει χρώμα. ,
- Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Tip: Προαιρετικά γαρνίρουμε με γλάσο σοκολάτας