These little cakes came to me as a sweet inspiration. I used the main idea of the carrot cake recipe but I replaced carrots with cherries for a summery version. I gave them this shape to make it easier to serve, especially in occasions like buffets.
Ingredients
For the cake-
,
- 4 eggs ,
- 225 g. sugar ,
- 300 g. sunflower oil ,
- 600 g. cherrys, withour seeds ,
- 300 g. flour, sifted ,
- 2 teaspoon cinnamon ,
- 1 teaspoon ginger ,
- 1 teaspoon bakin powder ,
- ½ teaspoon baking soda ,
- ½ teaspoon salt ,
- 1 vanilla
For the frosting
-
,
- 370 g. butter, room temperature ,
- 750 g. cream cheese ,
- 150 g. powdered sugar
Instructions
-
,
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα κεράσια και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. ,
- Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. ,
- Χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη με το σύρμα στο μίξερ, μέχρι να ασπρίσουν και αφρατέψουν. ,
- Προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμη. ,
- Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το πολτό από τα κεράσια, το αλεύρι, την κανέλα, το τζίντζερ, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. ,
- Ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ. ,
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί για μάφινς, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά. ,
- Αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και ξεφορμάρουμε. ,
- Τα κόβουμε στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι. ,
- Ανακατεύουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), το τυρί κρέμα και την άχνη πολύ καλά για να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα. ,
- Με αυτό το μείγμα καλύπτουμε την κάτω πλευρά από τα μάφινς. ,
- Τα "κλείνουμε" με την επάνω πλευρά και στη συνέχεια τα γαρνίρουμε. ,
- Διακοσμούμε με ένα κεράσι.