search

Baby πατάτες στο φούρνο με κρούστα από παρμεζάνα και μαϊντανό

Τραγανές εξωτερικά, βελούδινες στο εσωτερικό! Αυτές οι baby πατάτες είναι το πιο λαχταριστό συνοδευτικό για κάθε κυρίως. Θα τις λατρέψεις με μια δροσερή sauce γιαουρτιού.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 250 γρ. baby πατάτες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις baby πατάτες και τις κόβουμε στη μέση
  • Τις χαράζουμε χιαστί με ένα μαχαίρι
  • Σε ένα ταψί βάζουμε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, 80 γρ. παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδο.
  • Ανακατεύουμε καλά κι απλώνουμε το μίγμα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  • Αραδιάζουμε τις πατάτες στο ταψί με την φλούδα από πάνω.
  • Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο κι ακόμα 20 γρ. παρμεζάνα στην επάνω πλευρά.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμαμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά.
  • Τα τελευταία 10 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
  • Σερβίρουμε ζεστές
Cool Artisan