Τραγανές εξωτερικά, βελούδινες στο εσωτερικό! Αυτές οι baby πατάτες είναι το πιο λαχταριστό συνοδευτικό για κάθε κυρίως. Θα τις λατρέψεις με μια δροσερή sauce γιαουρτιού.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 250 γρ. baby πατάτες
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 100 γρ. παρμεζάνα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις baby πατάτες και τις κόβουμε στη μέση
- Τις χαράζουμε χιαστί με ένα μαχαίρι
- Σε ένα ταψί βάζουμε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο μαϊντανό, 80 γρ. παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδο.
- Ανακατεύουμε καλά κι απλώνουμε το μίγμα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Αραδιάζουμε τις πατάτες στο ταψί με την φλούδα από πάνω.
- Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο κι ακόμα 20 γρ. παρμεζάνα στην επάνω πλευρά.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο
- Ψήνουμε σε καλά προθερμαμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά.
- Τα τελευταία 10 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
- Σερβίρουμε ζεστές