H αγαπημένη μου εορταστική σεζόν ξεκινά σήμερα επίσημα! Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που επιτέλους άρχισαν και πάλι τα χριστουγεννιάτικα φουρνίσματα! Μας περιμένουν πολλές συνταγές (και θερμίδες)! Ξεκινάμε σήμερα με Χριστουγεννιάτικο Κέικ!
Υλικά
- 4 αυγά
- 250 γρ κρυσταλλική ζάχαρη, καστανή
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη, αναποφλοίωτα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο
- 800 γρ. φρουί γλασέ ψιλοκομμένα (εγώ χρησιμοποίησα πορτοκάλι)
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 30 γρ ρούμι μαύρο ή κονιάκ
- Γλάσο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με την ζάχαρη, έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν καλά.
- Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε σταδιακά αμυγδαλόσκονη και το μπέικιν πάουντερ ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και στο τέλος το φρουί γλασέ, το ξύσμα και το ρόυμι (ή το κονιάκ).
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια καλά βουτυρωμένα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C και ψήνουμε για 30 λετττά.
- Έπειτα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν, ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με γλάσο.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ