Ξεφυλλίζοντας ένα πολύ παλιό περιοδικό (πενταετίας σίγουρα, του οποίο τον τίτλο δυστυχώς δεν ξέρω και το εξώφυλλο ήταν κομμένο) ανακάλυψα αυτή τη συνταγή με τον περίεργο συνδυασμό! Το αποτέλεσμα από το συνδυασμό κολοκυθιού με σοκολάτα είναι πολύ μαλακά cookies, με βελούδινη υφή και σοκολάτα που λιώνει στο στόμα!
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 αυγά μεσαίου μεγέθους (100 γρ.)
- 2 βανίλιες σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 5 γρ. αλάτι
- 275 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 110 γρ. καρύδια, τριμμένα
- 200 γρ. κολοκύθια τριμμένα
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 60 γρ. σταφίδες κορινθιακές
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα παραλληλόγραμμο ταψί διαστάσεων 25 x 35 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη.
- Φτιάχνουμε το μείγμα για τα cookies. Πλένουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε τις άκρες και τα τρίβουμε στην χοντρή πλευρά του τρίφτη. Τα αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε και τα πιέζουμε να φύγουν τα υγρά. Τα πιέζουμε κα με τα χέρια να φύγουν τα υγρά.
- Ρίχνουμε τα καρύδια σε ένα μπολ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν τρίμματα.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες, χτυπάμε λίγο ακόμα και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα κολοκύθια.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα, τα ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια τα προσθέτουε στο μείγμα με τα κολοκύθια.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
- Τέλος προσθέτουμε τα τριμμένα καρύδια, τις σταγόνες σοκολάτας και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη και τις αραδιάζουμε στο ταψί.
- Αφήνουμε αρκετή απόσταση γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε τα cookies στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 180°C για 15 έως 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
- Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλο το μείγμα.
TIP 1: Βγαίνουν περίπου 27 μπισκότα και θα χρειαστεί να κάνεις τη διαδικασία του ψησίματος 3 φορές.
TIP 2: Μπορείς να αφήσεις τη ζύμη στη συντήρηση για 2 μέρες καλυμμένη με μεμβράνη.