Να ξεκινήσω λέγοντας ότι το πιατάκι είναι της γιαγιάς μου και το έκλεψα φέτος το καλοκαίρι από το εξοχικό! Αμαρτία εξομολογημένη…
Επίσης να σας πω ότι το κουνουπίδι είναι η νέα πατάτα, το κάνω πουρέ, σούπα βελουτέ, τηγανητό, στο φούρνο και (ταρατατάν!!!) Τάρτα με πέστο λιαστής ντομάτας! Για να μην μακρυγορώ και σε κουράζω, αν δεν τρως το κουνουπίδι, φάε κάτι άλλο (π.χ. μια τάρτα με κολοκύθα και καραμελωμένο κρεμμύδι) αν το τρως σκρολ ντάουν ->
Υλικά για την γέμιση
- 1/2 κουνουπίδι
- 300 γρ ανθότυρο
- 100 γρ γραβιέρα
- 100 γρ gouda (η οποιοδήποτε άλλο κίτρινο τυρί)
- 190 γρ πέστο λιαστής ντομάτας ( κουταλιές της σούπας)
- 2 αυγά
- 100 γρ γιαούρτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζεις το κουνουπίδι και το κόβεις σε φουντάκια.
- Το βράζεις για λίγο να είναι al dente και το αφήνεις στην άκρη.
- Χτυπάς καλά το αυγό.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύειςτο κουνουπίδι με το γιαούρτι, τα τυριά, τα αυγά και το πέστο λιαστής ντομάτας.
- Γεμίζεις την βάση της τάρτας (καλό είναι να έχεις κάνει τυφλό ψήσιμο, δηλαδή να την έχεις ψήσει καλυμμένη με λαδόκολα και όσπρια – διάβασε περισσότερα εδώ) και στη συνέχεια την ψήνεις για 45 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
- Tην σερβίρεις ζεστή αλλά κόβεται καλύτερα αφού έχει κρυώσει λίγο
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτογραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ