Βρήκα αυτές τις φαρφάλες που μοιάζουν με ιταλική σημαία στο Fiumicino, το αεροδρόμιο της Ρώμης και τόσο καιρό ανυπομονώ να σας τα δείξω! Τα έφτιαξα με πέστο πατζαριού αν και νομίζω ότι το χρώμα των ζυμαρικών είναι το πιο ωραίο σημείο της σημερινής συνταγής!
Υλικά
- 4-5 παντζάρια, κομμένα και καθαρίσμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο άνηθο
- 1/2 φλιτζάνι καβουρδισμένα κουκουνάρια
- 1/3 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
500 gr ζυμαρικά
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C
- Περιχύνουμε τα παντζάρια και το σκόρδο με λάδι
- Τυλίγουμε σφιχτά με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για μία ώρα
- Τα βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να κρυώσουν
- Βγάζουμε τη φλούδα από τα παντζάρια με τα δάχτυλα.
- Αφαιρούμε το ψημένο σκόρδο
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τα ψητά παντζάρια, το σκόρδο, το λάδι, το κουκουνάρι και την παρμεζάνα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και κρεμώδες
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
- Τα στραγγίζουμε, και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα για να τα ανακατέψουμε με το πέστο
- Γαρνίρουμε με παρμεζάνα και φρέσκο άνηθο
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτογραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ