Το αφιέρωμα στις μηλόπιτες αυτής της εβδομάδας συνεχίζεται με μια ανατροπή των υλικών. Το μήλο πάει κάτω, η ζύμη στην κορυφή και μέσα μπαίνει η κρέμα της επιλογής σου!
Για την ζύμη θα ακολουθήσεις την κλασική αγγαπημένη συνταγή για βάση γλυκιάς τάρτας. Θα την κόψεις σε λωρίδες και μετά θα την μπλέξεις σε καρό για να δώσεις αυτό το όμορφο σχήμα! Για τη γέμιση μπορώ να σου δώσω δύο εκδοχές! Η μία είναι του εργένη (αυτή που έκανα εγώ αυτή τη φορά) και η άλλη είναι του προκομένου/εργένη (που μπορείς να κάνεις εσύ). Στη εύκολη εκδοχή λοιπόν, του εργένη θα φτιάξεις την κρέμα του μπανόφι! Θα βράσεις ένα κουτάκι ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες σε μια κατσαρόλα με νερό και στη συνέχεια θα το βγάλεις και αφού κρυώσει θα το ανακατέψεις με λίγη κρέμα γάλατος. Όχι σαντιγί, αφού εδώ θα ψηθεί. Η δεύτερη εκδοχή ακολουθεί κάτωθι:
Υλικά
- 4 μεσαίου μεγέθους μήλα
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού άνθος αραβοσίτου
- 1 κουταλιά της σούπας νερό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 1 αυγό, χτυπημένο
Εκτέλεση
- Κόβουμε τις κορυφές των μήλων.
- Χρησιμοποιώντας ένα μικρό, κοφτερό μαχαίρι, φτιάχνουμε μια φωλιά μέσα σε κάθε μήλο.
- Κρατάμε τη σάρκα για τη γέμιση.
- Κόβουμε τη σάρκα του μήλου σε μικρούς κύβους. Πρέπει να έχουμε περίπου 1 φλιτζάνι όταν τελειώσουμε. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν σπόρια ή φλούδα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
- Διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου σε νερό. Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μήλα, το καλαμποκάλευρο, την κανέλα και τη λευκή ζάχαρη και τα μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
- Βάζουμε τη γέμιση σε κάθε ένα από τα μήλα.
- Κόβουμε λωρίδες από τη ζύμη και τις πλέκουμε σε καρό για να καλύψουμε το πάνω μέρος κάθε μήλου.
- Αλοίφουμε τη ζύμη με το αυγό.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά έως ότου η κρούστα να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα και τα μήλα μαλακώσουν.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ