To αφιέρωμα στη μηλόπιτα συνεχίζεται με τη γερμανική εκδοχή της, ή με άλλα λόγια το apple strudel! Μόνο που εγώ το προτιμώ λίγο πιο… σοκολατένιο!
Υλικά
- 1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας
- Λίγο βούτυρο για το άλειμμα
- Άχνη ζάχαρη για το γαρνίρισμα
- 1/2 κιλό μήλα καθαρισμένα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1 φλ. cranberries
- 1/2 φλ φουντούκια που έχουμε πρώτα ψήσει στο φούρνο για λίγα λεπτά
- 1 κ.σ. κονιάκ
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- Γκανάζ σοκολάτας και λίγα φουντούκια για το food styling
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα μήλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα κραμπερις, το ξύσμα, τη φρυγανιά, τη σοκολάτα, τα φουντούκια και το κονιάκ σε ένα μπολ.
- Τ’ ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
- Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μας, αραδιάζουμε κατά μήκος τη γέμιση.
- Βουτυρώνουμε γύρω γύρω το φύλλο.
- Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα σαν μακρόστενο φάκελο.
- Σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και με την ένωση προς τα κάτω τοποθετούμε τα στρούντελ και χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι χαρακιές. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για περίπου 40΄ μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Στολίζουμε με γκανάζ σοκολάτας και φουντούκια.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ