Μου αρέσουν τα βρασμένα φρούτα που μοιάζουν λίγο με κομπόστα αλλά κρατάνε τη ζωντάνια τους! Θυμάσαι τα βρασμένα σε κρασί μήλα, γεμιστά με κρέμα μασκαρπόνε; Αν όχι, κάνε κλικ εδώ
Αυτή η συνταγή με τα αχλάδια που ψήνονται μέσα σε υγρό κέικ σαν brownies ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά! Και πάει κάπως έτσι…
Υλικά
- 1 λίτρο νερού
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλα
- Γλυκάνισο 1 αστέρι
- χυμό από 1/2 λεμόνι
- 4-5 μεγάλα αχλάδια ή 6-7 μικρά, ξεφλουδισμένα
Για το κέικ
- 150 γρ μαύρη σοκολάτα
- 50 ml Amaretto
- 120 γρ βούτυρο
- 120 γρ ζάχαρη άχνη
- 4 αυγά
- 100 γρ αμύγδαλο τριμμένο στο μπλέντερ
- 20 γρ αλεύρι, κοσκινισμένο
- 1 κουταλιά της σούπας κακάο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Για τα αχλάδια
- Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα, γλυκάνισο και το χυμό λεμονιού σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αχλάδια, στη συνέχεια, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι τα αχλάδια να είναι σχετικά μαλακά.
- Βγάζουμε τα αχλάδια από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν και να στραγγίξουν.
Για το γλάσο
- 60ml κρέμα γάλακτος
- 40ml Amaretto
- 100γρ λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένο
Για το κέικ
- Καλύπτουμε ένα στρογγυλό ταψάκι με διάμτρο 23 εκ με λαδόκολλα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC ή στους 160ºC στον αέρα.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το Amaretto σε ένα μικρό μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία.
- Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά όταν βάζουμε το επόμενο.
- Ανακατεύουμε το μείγμα σοκολάτας.
- Ανακατεύουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα, το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ πολύ καλά με μια σπάτουλα.
- Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί.
- Στήνουμε τα αχλάδια στο ταψί.
- Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά (ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή) σε προθερμασμένο φούρνο.
- Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Για το γλάσο
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το Amaretto και σε μια κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
- Αναδεύουμε τη σοκολάτα έως ότου το μίγμα είναι εντελώς λείο.
- Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά, έτσι ώστε να γίνει λιγότερο ρευστό.
- Απλώνουμε πάνω στο κέικ που έχει ήδη κρυώσει
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτοραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ