search

Μπιφτέκια Γαλοπούλας στο airfryer και σαλάτα κινόα

Είτε ακολουθείς ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής είτε θέλεις απλώς να απολαύσεις ένα γεύμα χωρίς τύψεις, αυτός ο συνδυασμός: μπιφτέκια με σαλάτα θα γίνει ο αγαπημένος σου.

Τα μπιφτέκια από κιμά γαλοπούλας είναι ελαφριά, πλούσια σε πρωτεΐνη και χαμηλά σε λιπαρά. Η προσθήκη λαχανικών όπως καρότο και ντομάτα τα κάνει ζουμερά κι αφράτα. Για να ολοκληρώσεις το γεύμα σου, συνδύασε τα μπιφτέκια με μια δροσερή σαλάτα από κινόα, ρεβίθια, πιπεριά Φλωρίνης και αβοκάντο. Είναι γεμάτη βιταμίνες, φυτικές ίνες και υγιεινά λιπαρά που θα σε κρατήσουν χορτάτο και γεμάτο ενέργεια. Το dressing από λεμόνι και ελαιόλαδο δίνει την απαραίτητη ισορροπία σε κάθε μπουκιά.

 

Συνολική Διατροφική Ανάλυση ανά Μερίδα

  • Θερμίδες: ~432 kcal
  • Πρωτεΐνες: ~27-30 γρ.
  • Υδατάνθρακες: ~25-28 γρ.
  • Λίπη: ~22-24 γρ.
  • Φυτικές Ίνες: ~7-8 γρ.

Διάβασε Επίσης:



Υλικά

 (για 6 μπιφτέκια):

  • 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι (τριμμένο)
  • 1/2 ντομάτα (τριμμένη)
  • 1 καρότο (τριμμένο σε ψιλό τρίφτη)
  • 1 αυγό
  • Λίγες σταγόνες ξίδι
  • 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 2-3 πρέζες ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Σαλάτα με Κινόα, Ρεβίθια, Μαϊντανό, Πιπεριά Φλωρίνης και Αβοκάντο

  • 1 φλιτζάνι κινόα (περίπου 150 γρ.)
  • 1 φλιτζάνι βρασμένα ρεβύθια (περίπου 200 γρ.)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης (ψητή, κομμένη σε λωρίδες)
  • 1 αβοκάντο (κομμένο σε κύβους)
  • 2-3 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι πυραμίδες ροζ
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι
  • 1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
 

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία μείγματος μπιφτεκιών:
    • Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε τον κιμά γαλοπούλας.
    • Προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι, τη ντομάτα, το καρότο, το αυγό, τις σταγόνες ξιδιού, τις νιφάδες βρώμης, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
    • Ζυμώνουμε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αν το μείγμα είναι πολύ μαλακό, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. επιπλέον νιφάδες βρώμης.
  2. Ξεκούραση μείγματος:
    • Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά, ώστε να "δέσουν" τα υλικά.
  3. Πλάσιμο μπιφτεκιών:
    • Πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια (πάχους περίπου 1,5 εκ.).
  4. Ψήσιμο στο Airfryer:
    • Προθερμαίνουμε το Airfryer στους 180°C για 3-5 λεπτά.
    • Kαλύπτουμε το καλάθι του Airfryer με αντικολλητικό χαρτί
    • Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στο καλάθι, φροντίζοντας να αφήνουμε λίγο κενό ανάμεσά τους.
    • Ψήνουμε στους 180°C για 12-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα στα μισά του χρόνου για να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθούν ομοιόμορφα.
  5. Ξεκούραση και σερβίρισμα:
    • Αφαιρούμε τα μπιφτέκια από το Airfryer και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 2-3 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.
 

Σαλάτα με Κινόα, Ρεβίθια, Μαϊντανό, Πιπεριά Φλωρίνης και Αβοκάντο

 
  1. Προετοιμασία κινόας:
    • Ξεπλένουμε καλά την κινόα κάτω από τρεχούμενο νερό για να απομακρύνουμε τη φυσική πικράδα της.
    • Βράζουμε την κινόα σε 2 φλιτζάνια νερό (αναλογία 1:2) για 12-15 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
    • Αφήνουμε την κινόα να κρυώσει.
  2. Στήσιμο σαλάτας:
    • Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετούμε την κρύα κινόα, τα βρασμένα ρεβύθια, τις λωρίδες πιπεριάς Φλωρίνης, τους κύβους αβοκάντο και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  3. Προετοιμασία dressing:
    • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
  4. Συνδυασμός:
    • Ρίχνουμε το dressing πάνω από τη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά για να διατηρήσουμε το αβοκάντο σε κομμάτια.
  5. Σερβίρισμα:
    • Σερβίρουμε τη σαλάτα σε πιάτα ή μπολ. Προσθέτουμε έξτρα μαϊντανό για διακόσμηση.
Cool Artisan