search

Ζύμη πίτσας με 2 υλικά

Είναι η πιο απλή, εύκολη, γρήγορη συνταγή για σπιτική πίτσα. Χωρίς αναμονές, χωρίς δύσκολες τεχνικές και φουσκώματα. Σε ένα μίξερ ζυμώνεις με το γάντζο τη αλεύρι με το γιαούρτι αγελάδος ΔΩΔΩΝΗ μέχρι να έχεις ένα σφιχτό ζυμάρι, ανοίγεις την πίτσα, βάζεις τα υλικά που αγπαπάς και ψήνεις.

Για τα τυριά προτείνω τριμμένο κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π. ΔΩΔΩΝΗ. Το μυστικό είναι να βάζεις τη μεγαλύτερη ποσότητα του τυριού πάνω από τη σάλτσα ντομάτας και να κρατάς λίγο για να προσθέσεις πάνω από τα υπόλοιπα υλικά.

Δες εδώ το βίντεο:

 

 

Διάβασε επίσης



Υλικά

Για τη ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 500 γρ. γιαούρτι αγελάδος ΔΩΔΩΝΗ
Για την πίτσα
  • 2 κτσ σάλτσα ντομάτας
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π. ΔΩΔΩΝΗ 
  • 50 γρ. μανιτάρια
  • 4-5 ντοματίνια
  • 20 γρ. καλαμπόκι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα με το ταψί μέσα στο φούρνο, στην τελευταία σχάρα.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και το γιαούρτι
  • Χτυπάμε καλά με τον γάτζο για 4-5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι που έχει μαζευτεί γύρω από το γάτζο και ξεκολάει από τα τοιχώματα.
  • Χωρίζουμε στη μέση το ζυμάρι για να φτιάξουμε 2 πίτσες.
  • Ανοίγουμε το ζυμάρι πάνω σε μια λαδόκολλα με τα χέρια ή με ένα πλάστη.
  • Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια.
  • Προσθέτουμε το τυρί, και κρατάμε και λίγο για το τελείωμα
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά σε όλη την επιφάνεια.
  • Τέλος, προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί.
  • Μεταφέρουμε την πίτσα στο ταψί που έχει ήδη κάψει.
  • Ψήνουμε καλά για 10-12 λεπτά και σερβίρουμε την πίτσα ζεστή.
Cool Artisan