search

Ντάκος με μους φέτας, ντοματίνια κι αβοκάντο

Ένας ντάκος σε σχήμα καρδιάς με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μου θύμισε έναν από τους πιο αγαπημένους μου συνδυασμούς. Ντάκος με μους φέτας, ντοματίνια κι αβοκάντο! Μια σαλάτα που είναι το τέλειο, εύκολο, γρήγορο βραδινό για μετά από τη δουλειά αλλά και το τέλειο ορεκτικό σε ένα ρομαντικό ντίνερ!

Κι αν δεν έχεις ντάκο σε καρδιά, μην στεναχωριέσαι. Μπορείς πάντα να κάνεις την ίδια συνταγή με τα μικρά ντακάκια της Κρητών Άρτος.



Υλικά

Για τη μους φέτας
  • 300 γρ φέτα
  • 150 γρ γιαούρτι
  • 30 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κτγ ξερή ρίγανη
Για το στήσιμο
  • 1 κριθαροκολούρα Κρητών Άρτος
  • 1 αβοκάντο
  • 100 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • λίγη ξερή ρίγανη

Εκτέλεση

Για τη μους φέτας
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ
  • Χτυπάμε καλά για 3-4 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
Για το στήσιμο
  • Βρέχουμε ελαφρώς την κριθαροκουλούρα να μαλακώσει.
  • Με ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφρώς την κριθαροκουλούρα (ή τα ντακάκια) μας
  • Απλώνουμε την μους φέτας από πάνω.
  • Γαρνίρουμε με φέτες αβοκάντο και ντοματίνια.
  • Τελειώνουμε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ξερή ρίγανη.
Cool Artisan