Μια δροσερή, απολαυστική συνταγή με το βασιλιά του καλοκαιριού, το καρπούζι.Θα λατρέψεις να τις φτιάχνεις ξανά κ ξανά.
Υλικά
Για τη βάση- 200 γρ. χουρμάδες
- 1 κ.γ. σιρόπι αγαύης
- 100 γρ. αμύγδαλα
- 5 φλιτζάνια χυμό καρπούζι
- ½ κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- ½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
- 30 γρ. ζελατίνη (σκόνη)
Εκτέλεση
Για τη βάση- Χτυπάμε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα μπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Πιέζουμε το μείγμα στον πάτο ενός ταψιού με αποσπώμενα τοιχώματα
- Βάζουμε στην άκρη 2 φλιτζάνια του χυμού καρπούζι σε ένα μικρό μπολ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τα υπόλοιπα 3 φλιτζάνια χυμό καρπούζι με το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το γάλα.
- Πασπαλίζουμε τη ζελατίνη πάνω από το μπολ με τα 2 φλιτζάνια χυμό καρπούζι.
- Αφήνουμε να σταθεί για 2 λεπτά έτσι ώστε η ζελατίνη να μπορεί να διαλυθεί και να αρχίσει να απορροφά το υγρό.
- Το ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία ή το βάζουμε να ζεσταθεί ελαφρώς σε μια μικρή κατσαρόλα με χαμηλή θερμοκρασία, μέχρις ότου η ζελατίνη λιώσει εντελώς στο χυμό.
- Προσθέτουμε το χυμό καρπούζι με τη λιωμένη ζελατίνη στο άλλο μπολ.
- Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα πάνω από την προετοιμασμένη βάση.
- Το τοποθετούμε το στο ψυγείο και το αφήνουμε να σταθεί για 3 έως 4 ώρες.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.