Για εμένα ο τραχανάς, και μάλιστα ο vegan, είναι η καλύτερη επιλογή για healhty, χορταστικό φαγητό σε λιγότερο από 20 λεπτά. Λερώνοντας ένα μόνο τηγάνι έχεις ένα θρεπτικό, πεντανόστιμο αποτέλεσμα που θα σε χορτάσει και θα σε ζεστάνει τώρα που ο υδράργυρος κάνει χαμηλές πτήσεις.
Σε ελάχιστο χρόνο φτιάχνω ένα πιάτο που συνδυάζει τις αγαπημένες μου γεύσεις και το απολαμβάνω κατευθείαν οσο είναι ζεστό. Το πράσο με το κρεμμύδι είναι κλασική μεσογειακή βάση που λατρεύω σε πολλές συνταγές ενώ η λιαστή ντομάτα δίνει την αίσθηση σαν να υπάρχει αλλαντικό στο πιάτο. Ο τραχανάς είναι ένα γεύμα υψηλής διατροφικής αξίας που δεν πρέπει να λείπει από την διατροφική μας πυραμίδα. Φτιαγμένος από αγνά υλικά και τις καλύτερές πρώτες ύλες της ελληνικής γης είναι πηγή πρωτεϊνών και πλούσιος σε υδατάνθρακες . Συγκεκριμένα ο Vegan Τραχανάς Λαχανικών με σπανάκι, πράσο, πατάτα, κρεμμύδι και καρότο της Βλάχα, αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών και μπορεί να καλύψει ένα πλήρες, γευστικό και υγιεινό γεύμα χαμηλό σε λιπαρά. Αποτελεί ιδανική επιλογή όχι μόνο για όσους κάνουν p;ant based διατροφή αλλά και για όσους επιθυμούν να ακολουθούν έναν μία ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή ή θέλουν να αποφύγουν την κατανάλωση ζωικών τροφών.
Tip: Και την επόμενη μέρα προσθέτεις λίγο νερό, ζεσταίνεις το μαγειρεμένο τραχανά σε ένα τηγάνι και είναι έτοιμος να τον απολαύσεις.
Υλικά
- 40 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ξερό, κομμένο σε κυβάκια
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 καρότα, κομμένα σε κυβάκια
- 200 γραμμάρια vegan τραχανά λαχανικών με σπανάκι και πράσο Βλάχα
- 5 φλυτζάνια νερό
- 1/2 κτγ μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κτγ μπούκοβο
- Λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 κτσ ωμό ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι.
- Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το πράσο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά.
- Προσθέτουμε και τα καρότα, τις λιαστές ντομάτες κι ανακατεύουμε
- Έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το τρίβουμε στο τηγάνι να βγάλει τα αρώματα του.
- Προσθέτουμε το vegan τραχανά λαχανικών με σπανάκι και πράσο Βλάχα
- Προσθέτουμε και το νερό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 3 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε ζεστό.