search

Μπριζόλες σε σάλτσα μπίρας με μέλι και μουστάρδα

Πανεύκολες, πεντανόστιμες, λαχταριστές μπριζόλες με σάλτσα μπίρας με μέλι και μουστάρδα! Για να είναι μαλακές και ζουμερές οι μπριζόλες ακολούθησε τα παρακάτω tips:

  1. Ζητάμε από το χασάπη μας να μας κόψει τις μπριζόλες με πάχος 2 εκ.
  2. Πάντα βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο 1-2 ώρες νωρίτερα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Στο τηγάνι δεν δεν κουνάμε τις μπριζόλες όσο σοτάρονται παρά μόνο για να τις γυρίζουμε μια φορά.
  4. Δεν τρυπάμε τις μπριζόλες με πιρούνι η μαχαίρι


Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κουτάκι μπίρα (330ml)
  • 80 γρ μουστάρδα
  • 30 γρ μέλι
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 τομάτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για τις μπριζόλες
  • Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί μας
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες και τις απλώνουμε στο ταψί
  • Βγάζουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο και τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 με 2 ώρες
  • Βάζουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει
  • Προσθέτουμε τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε από την κάθε πλευρά για 3 λεπτά. Δεν τις κουνάμε καθόλου μέσα στο τηγάνι παρά μόνο για να τις γυρίσουμε μια φορά.
  • Σε ένα άλλο φαρδύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις μαγειρεύουμε στο τηγάνι για 7-8 λεπτά να μαλακώσουν
  • Έπειτα προσθέτουμε τη μπίρα, τη μουστάρδα, το μέλι, μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά
  • Τοποθετούμε τις μπριζόλες πάνω από τις ντομάτες
  • Με μια τσιμπίδα πιάνουμε τις πιπεριές με τα κρεμμύδια και τα απλώνουμε πάνω από τις μπριζόλες αλλά αφήνουμε τα υγρά στο τηγάνι.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.
  • Τα τελευτάία 5 λεπτά προσθέτουμε στο ταψί και τη σάλτσα από το τηγάνι
  • Βγάζουμε από το φούρνο.
  • Αφήνουμε να σταθεί το κρέας για 5 λεπτά κι έπειτα σερβίρουμε
Cool Artisan