Πανεύκολες, πεντανόστιμες, λαχταριστές μπριζόλες με σάλτσα μπίρας με μέλι και μουστάρδα! Για να είναι μαλακές και ζουμερές οι μπριζόλες ακολούθησε τα παρακάτω tips:
- Ζητάμε από το χασάπη μας να μας κόψει τις μπριζόλες με πάχος 2 εκ.
- Πάντα βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο 1-2 ώρες νωρίτερα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στο τηγάνι δεν δεν κουνάμε τις μπριζόλες όσο σοτάρονται παρά μόνο για να τις γυρίζουμε μια φορά.
- Δεν τρυπάμε τις μπριζόλες με πιρούνι η μαχαίρι
Υλικά
- 4 χοιρινές μπριζόλες
- 2 κρεμμύδια
- 1 κουτάκι μπίρα (330ml)
- 80 γρ μουστάρδα
- 30 γρ μέλι
- 1 κτγ μπούκοβο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 τομάτες
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά πορτοκαλί
- 1 κ.γ. θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Για τις μπριζόλες- Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί μας
- Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες και τις απλώνουμε στο ταψί
- Βγάζουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο και τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 1 με 2 ώρες
- Βάζουμε σε ένα φαρδύ τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει
- Προσθέτουμε τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε από την κάθε πλευρά για 3 λεπτά. Δεν τις κουνάμε καθόλου μέσα στο τηγάνι παρά μόνο για να τις γυρίσουμε μια φορά.
- Σε ένα άλλο φαρδύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις μαγειρεύουμε στο τηγάνι για 7-8 λεπτά να μαλακώσουν
- Έπειτα προσθέτουμε τη μπίρα, τη μουστάρδα, το μέλι, μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά
- Τοποθετούμε τις μπριζόλες πάνω από τις ντομάτες
- Με μια τσιμπίδα πιάνουμε τις πιπεριές με τα κρεμμύδια και τα απλώνουμε πάνω από τις μπριζόλες αλλά αφήνουμε τα υγρά στο τηγάνι.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.
- Τα τελευτάία 5 λεπτά προσθέτουμε στο ταψί και τη σάλτσα από το τηγάνι
- Βγάζουμε από το φούρνο.
- Αφήνουμε να σταθεί το κρέας για 5 λεπτά κι έπειτα σερβίρουμε