search

Veganuary ’24 ep.6: Κεφτεδάκια από κόκκινα φασόλια

Τα φτιάχνεις σε λιγότερο από 5 λεπτά με ένα μπλέντερ κι έπειτα τα ψήνεις σε air fryer. Μπορείς να τα κάνεις και στο φούρνο στις αντιστάσεις. Όχι όμως σε τηγάνι.

Tip 1: Τα κεφτεδάκια αυτά είναι πολύ μαλακά και λιώνουν στο στόμα ενώ σε γεύση θα τα λατρέψεις ακόμα κι αν δεν κανεις βιγκαν διατροφή.

Tip 2: Η σάλτσα που χρησιμοποιώ είναι μια απλή κόκκινη σάλτσα με λίγο κρεμμύδι και βασιλικό.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 480 γρ. κόκκινα φασόλια (κονσέρβα)
  • 200 γρ. ψωμί
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1/2 κτγ τζίντζερ
  • 1/2 κτγ κουρκουμά
  • 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • 1/4 κτγ κύμινο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 300 γρ. σάλτσα ντομάτας (τύπου ναπολιτέν)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τα φασόλια, το ψωμί, το κρεμμύδι και το μαϊντανό
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα
  • Πλάθουμε σε κεφτεδάκια
  • Ψήνουμε σε air fryer στους 200°C για 18 λεπτά.
  • Ζεσταίνουμε τη σάλτσα σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  • Γαρνίρουμε με έξτρα ψιλοκομμένο, φρέσκο μαϊντανό
Cool Artisan