Τα φτιάχνεις σε λιγότερο από 5 λεπτά με ένα μπλέντερ κι έπειτα τα ψήνεις σε air fryer. Μπορείς να τα κάνεις και στο φούρνο στις αντιστάσεις. Όχι όμως σε τηγάνι.
Tip 1: Τα κεφτεδάκια αυτά είναι πολύ μαλακά και λιώνουν στο στόμα ενώ σε γεύση θα τα λατρέψεις ακόμα κι αν δεν κανεις βιγκαν διατροφή.
Tip 2: Η σάλτσα που χρησιμοποιώ είναι μια απλή κόκκινη σάλτσα με λίγο κρεμμύδι και βασιλικό.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 480 γρ. κόκκινα φασόλια (κονσέρβα)
- 200 γρ. ψωμί
- 1 κρεμμύδι
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 κτγ πάπρικα καπνιστή
- 1/2 κτγ τζίντζερ
- 1/2 κτγ κουρκουμά
- 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
- 1/2 κτγ μπούκοβο
- 1/4 κτγ κύμινο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 300 γρ. σάλτσα ντομάτας (τύπου ναπολιτέν)
Εκτέλεση
- Βάζουμε στον κάδο του μπλέντερ τα φασόλια, το ψωμί, το κρεμμύδι και το μαϊντανό
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπαχαρικά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα
- Πλάθουμε σε κεφτεδάκια
- Ψήνουμε σε air fryer στους 200°C για 18 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε τη σάλτσα σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Γαρνίρουμε με έξτρα ψιλοκομμένο, φρέσκο μαϊντανό