Δεν θα χρειαστείς ιδιαίτερα κι εξεζητημένα υλικά. Η σόγια σος και το σησαμέλαιο που έχω στη συνταγή χρησιμοποιούνται σε μικρή ποσότητα κι έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής. Αξίζει να τα έχεις στο ντουλάπι σου και να τα χρησιμοποιείς κάθε τόσο ❤️
Χρησιμοποιώ μιξ από κατεψυγμένα λαχανικά γιατί με βολεύουν στην «οικιακή οικονομία». Τα χρησιμοποιώ σε δόσεις κι έτσι ποτέ δεν πετάω λαχανικά που χάλασαν στο βάθος του ψυγείου!
Tip: Τρώγονται απευθείας όσο είναι ζεστά! Μην τα αφήσεις να κρυώσουν γιατί θα κολλήσουν ❤️
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για τη sauce- 120 γρ. μέλι (ή σιρόπι σφενδάμου)
- 40 ml σόγια σος
- 80 γρ. κέτσαπ
- 30 ml ξύδι από ρύζι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κτγ σκόνη τζίντζερ
- 300 γρ μιξ λαχανικά της επιλογής σου (μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότο)
- 20 ml σησαμέλαιο
- 1 κτσ κορνφλάουρ
- 3 κτσ νερό
- 100 γρ. νουντλς ρυζιού
- 80 γρ. φιστίκι πίνατς
- 80 γρ. φιστίκι πίνατς
Εκτέλεση
Για τη sauce- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε καλά
- Βάζουμε τα νουντλς σε ένα μπολ και προσθέτουμε καυτό νερό να τα σκεπάζει
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε μέσα στο καυτό νερό μέχρι να ετοιμάσουμε τα λαχανικά.
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά βάζουμε τα λαχανικά
- Προσθέτουμε το σησαμέλαιο και τα σωτάρουμε ελαφρώς, ανακατεύοντας καλά.
- Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τη σος.
- Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ σε νερό και περιχύνουμε τα λαχανικά.
- Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
- Σουρώνουμε τα νουντλς και τα προσθέτουμε στο τηγάνι
- Προσθέτουμε το φιστίκι.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε απευθείας και γαρνίρουμε κάθε πιάτο με έχτρα sauce κι έξτρα φιστίκια.