search

Vegan τάρτα σοκολάτα (με 5 υλικά)

Η σοκολάτα αναβαθμίζεται και αποκτά ακόμα πιο υπέροχη γεύση καθώς εμπλουτίζεται με το νέο φυτικό επιδόρπιο ΔΩΔΩΝΗ Plant’d. Σήμερα φτιάχνουμε μια τάρτα με μπισκοτένια βάση σαν τη βάση του cheesecake. Για την κρέμα λιώνουμε κουβερτούρα σε μπεν μαρί και αναμειγνύουμε με το φυτικό επιδόρπιο από βρόμη.

Tip: Για ακόμα πιο έντονη γεύση μπορείς να προσθέσεις 1 πρέζα αλάτι και 1/2 κτγ στιγμιαίο καφέ.



Υλικά

Για τη βάση
  • 450 γρ. μπισκότα τύπου oreo
  • 180 γρ. βίγκαν βούτυρο ή μαργαρίνη (λιωμένο/η, σε θερμοκρασία δωματίου)
Για την κρέμα

Εκτέλεση

Για τη βάση
  • Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα με λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάμε για 4-5 λεπτά
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα με διάμετρο 28 εκ.
  • Αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα.
Για την κρέμα
  • Στήνουμε μπεν μάρι βάζοντας ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα
  • Προσθέτουμε τις δύο συσκευασίες ΔΩΔΩΝΗ Plant'd και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Αφήνουμε στη συντήρηση του ψυγείου να δέσει για 2 ώρες.
  • Κόβουμε κι απολαμβάνουμε
Cool Artisan