Με 5 απλά υλικά και λιγότερο από 30 λεπτά στην κουζίνα έχεις έτοιμο το πιο σοκολατένιο, βελούδινο ρευστό γλυκό που μπορείς να φανταστείς. Είναι μια σοκολατόπιτα με γεύση brownies, το πιο γρήγορο σοκολατογλυκό που πετυχαίνει κάθε (μα κάθε) φορά.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο
- 320 γρ. σοκολάτα
- 200 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 20 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση
- Στήνουμε μπεν μαρί βάζοντας ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Προσέχουμε το νερό να μην ακουμπάει τη βάση της κατσαρόλας.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του μίγματος, για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά στο μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς με ένα αυγοδάρτη.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι με διαστάσεις 20 εκ. x 20 εκ. που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 17-19 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.