search

Φαχίτας με κοτόπουλο

To πιο υγιεινό street food με καταγωγή από το Μεξικό αλλά με απλά υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι! Σήμερα σας έδειξα ένα πολύ αγαπημένο φαγητό, ιδανικό για να στήσεις ένα μίνι ‘μπουφέ’ στον πάγκο της κουζίνας για τις μέρες που έχεις καλεσμένους ❤️ Και βέβαια το καλύτερο γουακαμόλε με βελούδινο, σχεδόν βουτυράτο αβοκάντο αρωματισμένο με φρέσκο κόλιανδρο και λάιμ.

 

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

Για τo κοτόπουλο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 λάιμ (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γλ. πιπέρι καγέν
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τα λαχανικά
  • 1 κρεμμύδι, ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 λάιμ (χυμό και ξύσμα)
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το γουακαμόλε
  • 3 ώριμα αβοκάντο
  • 1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι λευκό ψιλοκομμένο σε πολύ μικρά καρέ
  • 3 τομάτα (ή 20 τομαντίνια) ψιλοκομμένα
  • 1 λάιμ (το χυμό)
  • αλάτι
  • κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 10%
  • 300 γρ.τριμμένο τσένταρ
  • 10 τορτίγιες

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα μπαχαρικά.
  • Μόλις το κοτοπούλο είναι έτοιμο προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ και μεταφέρουμε σε ένα σκεύος
Για τα λαχανικά
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
  • Μόλις είναι έτοιμα προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα από το λάιμ και μεταφέρουμε σε ένα σκεύος
Για το γουακαμόλε
  • Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα από τη φλούδα
  • Βάζουμε τη σάρκα σε ένα μπολ και λιανίζουμε με ένα πιρούνι. Δεν κάνουμε τη διαδικασία με blender γιατί θα καταστρέψουμε την υφή του
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
Για το σερβίρισμα
  • Ψήνουμε ελαφρώς τις πίτες στο φούρνο ή στην τοστιέρα
  • Γεμίζουμε με τα υλικά της επιλογής μας
  • Σερβίρουμε ζεστά
Cool Artisan