Τελευταία έχω πάθει μια εμμονή με τα vegan γλυκά! Όχι δεν θα ξαναεπιχειρήσω να γίνω βίγκαν! Το έκανα μια φορά με τεράστια αποτυχία και μου φτάνει! Απλά περνάω μια περίοδο πειραματισμών μακριά από ό,τι ζωικής προέλευσης, όπως αυγά, γάλα, ακόμα και μέλι.
Υλικά
Για τη βάση της τάρτας- 400 gr δημητριακά
- 300 gr κουβερτούρα
- 230 g φυστικοβούτυρο
- 3 μέτρια μπανάνες (300γρ)
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Εκτέλεση
- Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα στερεώνουμε σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με μια μαρίζ από σιλικόνη. Η βάση του μπολ πρέπει να μην ακουμπάει στο νερό που βράζει για να μην καεί η σοκολάτα.
- Όταν η σοκολάτα έχει λιώσει εντελώς προσθέτουμε τα δημητριακά και τα ανακατεύουμε έτσι ώστε να καλυφθούν όλα και παντού με σοκολάτα.
- Απλώνουμε το μείγμα των δημητριακών σε ένα ταψάκι για τάρτα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Για τη γέμιση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στην έτοιμη βάση τάρτας και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
- Εγώ διακόσμησα με γλάσο λευκής σοκολάτας, αλλά μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα αν θέλετε η τάρτας σας να είναι εντελώς vegan.