search

Vegan μους σοκολάτας με ένα υλικό έκπληξη (3 μόνο υλικά, χωρίς ζάχαρη)

Δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου όταν διαβάζεις τα υλικά της σημερινής συνταγής. Δεν θα πιστεύεις στον ουρανίσκο σου όταν τη δοκιμάσεις!

Σήμερα σου δείχνω πως να φτιάξεις μια βίγκαν, light πεντανόστιμη μους σοκολάτας με το νερό που υπάρχει μέσα στην κονσέρβα από τα ρεβίθια, ή αλλιώς το νερό που βράζεις τα ρεβίθια στο σπίτι. Αυτό το ρεβιθόζουμο ονομάζεται aquafaba και μπορεί να αντικαταστήσει το ασπράδι του αυγού όταν χτυπάμε μαρέγκα.

Αυτό που σου εξηγώ λοιπόν, είναι πως αν σουρώσεις μια κονσέρβα από ρεβίθια και κρατήσεις το υγρό, μπορείς να το αξιοποιήσεις για να φτιάξεις μια μαρέγκα κι έπειτα μια απολαυστική μους σοκολάτας. Η κουβερτούρα που χρησιμοποίησα είναι κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη (με στέβια) και μπορείς να την βρεις σε όλα τα μεγάλα super market.

Tip: Για να φτιάξουμε aquafaba στο σπίτι βράζουμε 300 γρ. ρεβίθια που έχουμε μουλιάσει αποβραδίς σε 1500 ml νερό. Με μια κουτάλα αφαιρούμε το αφρό. Μόλις τα ρεβίθια μας είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό. Βράζουμε ξανά μέχρι να έχουμε περίπου τη μισή ποσότητα υγρού. Το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει με ασπράδι αυγού στην υφή.

Δες εδώ το βίντεο:

 

Διάβασε επίσης



Υλικά

Για της μους
  • 165 ml ρεβιθόζουμο (aquafaba)
  • 225 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας
Για το στήσιμο (προαιρετικά)
  • 50 γρ. φιστικοβούτυρο
  • 20 γρ. αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το υγρό απο την κονσέρβα ρεβιθιών (ή το νερό που έχουν βράσει).
  • Χτυπάμε με μίξερ χειρός για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, το εκχύλισμα βανίλιας και ομογενοποιούμε με απαλές κινήσεις με μια μαρίζ.
  • Μεταφέρουμε το μίγμα σε 2 ποτήρια (ή 4 πιο μικρά) και αφήνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για τουλάχιστον 2 ώρες.
Για το στήσιμο
  • Διακοσμούμε κάθε ποτήρι με 1 κουταλιά φιστικοβούτυρο και λίγο φιλέ αμυγδάλου
Cool Artisan