search

Vegan γλυκό ψυγείου (4 μόνο υλικά)

Vegan γλυκό ψυγείου με 4 μόνο υλικά, ένα δροσερό, απολαυστικό, καλοκαιρινό γλύκισμα που αντικαθιστά το παραδοσιακό, μαμαδίστικο “γιαουρτογλυκό”. Η βάση είναι σοκολατένια και η δεύτερη στρώση έχει σαν βασικό συστατικό το φυτικό επιδόρπιο με βάση τη βρώμη ΔΩΔΩΝΗ Plant’d Πορτοκάλι – Περγαμόντο. Το ΔΩΔΩΝΗ Plant’d είναι μια πολύ δροσερή εναλλακτική για να έχεις στο ψυγείο κάθε φορά που θες κάτι γλυκό!. Πρόκειται για ένα φυτικό επιδόρπιο που φτιάχνεται με βάση τη βρώμη και φυτικές πρωτεΐνες μπιζελιού, χωρίς χρωστικές, χωρίς σόγια, χωρίς λακτόζη και χωρίς φοινικέλαιο. Θα το βρεις σε 4 γεύσεις: φυσική, βανίλια, μήλο – κανέλα και πορτοκάλι-περγαμόντο που ταιριάζει τέλεια με τη σοκολάτα.

Το ΔΩΔΩΝΗ Plant’d φυτικό επιδόρπιο είναι μια πολύ δροσερή εναλλακτική για να έχεις στο ψυγείο κάθε φορά που θες κάτι γλυκό! Σε συνδυασμό με το αγάρ αγάρ φτιάχνεις ένα ανάλαφρο γλυκό ψυγείου, πανεύκολο και πολύ γρήγορο!

Τι είναι το αγάρ αγάρ και που θα το βρεις:

  • Είναι ένα φυτικό προϊόν που λειτουργεί σαν πηκτικό. Είναι με άλλα λόγια η φυτική / vegan εκδοχή της ζελατίνης που είναι ζωικής προέλευσης.
  • Το βρίσκεις σε μεγάλα super market και στα καταστήματα με βιολογικά και vegan προϊόντα.
  • Για να ενεργοποιηθεί το άγαρ άγαρ, πρέπει πρώτα να διαλυθεί σε ζεστό μείγμα. Αυτό είναι αναγκαία συνθήκη, γιατί το άγαρ άγαρ αρχίζει να «δουλεύει» πάνω από τους 82°C.
  • Οι αναλογίες που χρησιμοποιείτε είναι περίπου 0,5 γρ. ανά 100 γρ.

 



Υλικά

Για τη βάση Για την κρέμα

Εκτέλεση

Για τη βάση
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί
  • Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τους χουρμάδες, τη λιωμένη κουβερτούρα και το ΔΩΔΩΝΗ Plant'd
  • Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα
  • Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα τσέρκι 25 εκ. (εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ένα ταψάκι ή γυάλινο φαγητοδοχείο)
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι μας
Για την κρέμα
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το περιεχόμενο από 3 συσκευασίες ΔΩΔΩΝΗ Plant'd
  • Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ενώ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης
  • Προσθέτουμε σταδιακά , σε μικρές δόσεις, το αγάρ αγάρ ενώ ανακατεύουμε τακτικά
  • Μόλις διαλυθεί εντελώς κι ενσωματωθεί πλήρως στο μίγμα αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Μεταφέρουμε πάνω από το μίγμα της σοκολάτας
  • Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 2-3 ώρες
  • Έπειτα ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Cool Artisan