search

Ζυμαρικά με σάλτσα από ντοματίνια, τυρί cottage και κοτόπουλο

Ψητά ντοματίνια, τυρί cottage και κοτόπουλο δένουν σε μια υπέροχα βελούδινη σάλτσα με τις πλεξούδες με αρακά Melissa! Ένα comfort πιάτο που όμως είναι πολύ υψηλό σε πρωτεΐνη και διατροφική αξία. Τα νέα ζυμαρικά, φτιαγμένα από 50% σιμιγδάλι σκληρού σιταριού και 50% αλεύρι αρακά είναι πλούσια σε γεύση και οφέλη, ιδανικά για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Το σχήμα της πλεξούδας τα κάνει ιδανικά για αυτή τη συνταγή καθώς τελειώνω το μαγείρεμα τους στο τηγάνι. Πλούσια σε φώσφορο και φυτικές ίνες, πηγή πρωτεϊνών, σιδήρου και μαγγανίου, οι πλεξούδες με αρακά Melissa αναβαθμίζουν κάθε συνταγή που μπαίνουν.

Tip 1: Πάντα κρατάμε 1 μεγάλη κουταλιά νερό από αυτό που βράσαμε τα ζυμαρικά για να δέσουμε τη σάλτσα μας.

Tip 2: Το ζήτημα “σκόρδο” είναι υποκειμενικό! Ο καθένας βάζει όσο θέλει. Με το ψήσιμο στο φούρνο καραμελώνει υπέροχα και δίνει τέλεια γεύση στη σάλτσα μου. Ο λόγος που το ψήνουμε με τη “φλούδα” είναι για να μην καεί αλλά να λιώσει στο εσωτερικό κι έτσι “μελωμένο και λιωμένο” να το προσθέσουμε στο μπλέντερ.



Υλικά

Για τη σάλτσα
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο (κατά βούληση)
  • 1 κτγ ρίγανη
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. τυρί cottage
Για το κοτόπουλο
  • 30 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκιές
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 1 κτγ θυμάρι
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 λεμόνι (το χυμό του)
Για το γαρνίρισμα
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 30 γρ. παρμεζάνα
  • 2-3 φυλλαράκια βασιλικού

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε από τη σάλτσα με τα ντοματίνια βάζοντας σε ένα ταψί όλα τα υλικά εκτός από το τυρί cottage.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C.
  • Παράλληλα βράζουμε και τις πλεξούδες με αρακά Melissa για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία.
  • Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί και βάζουμε στο μπλέντερ τα ντοματίνια με τις σκελίδες σκόρδου.
  • Προσθέτουμε το cottage και χτυπάμε καλά.
Για το κοτόπουλο
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο.
  • Προσθέτουμε μυρωδικά, μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.
  • Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.
  • Προσθέτουμε τις πλεξούδες με αρακά Melissa και τη σάλτσα από το μπλέντερ.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε απευθείας.
  • Γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού, μπούκοβο, παρμεζάνα και φρέσκο βασιλικό.
 
Cool Artisan