Κοτόπουλο α λα κρεμ με παπαρδέλες – Χωρίς κρεμα γάλακτος! Δες τη συνταγή για μάθεις το απόλυτο tip για κρεμώδη σάλτσα με τυρί cottage, γάλα και το νερό από τα ζυμαρικά ❤️ Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το κόλπο σε ο,τι συνταγή χρειάζεσαι λευκή σάλτσα, όπως για παράδειγμα με μανιτάρια! Στο βίντεο δεν σου δείχνω πως να βράσεις τα μακαρόνια, φαντάζομαι ήδη το έχουμε μάθει αυτό
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για την κρέμα cottage- 300 γρ. τυρί cottage
- 200 ml γάλα εβαπορέ
- 1/2 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
- 1/2 κτγ πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κτγ μπούκοβο
- 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 400 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκιές
- 250 γρ. παπαρδέλες (βρασμένες για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία)
- Φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία
- Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε καλά
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κοτόπουλο σε ελαιόλαδο.
- Μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε τα ζυμαρικά και την κρέμα cottage
- Μαγειρεύουμε για ακόμα 2-3 λεπτά και σερβίρουμε
- Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό