search

Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι με σάλτσα ντομάτας

Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι με σάλτσα ντομάτας 🍅 Μαρινάρω το κοτόπουλο με μπαχαρικά, μυρωδικά και γιαούρτι από 30 λεπτά έως και μια νύχτα για να μαλακώσει αλλά και για να πάρει γεύση κι έπειτα το σοτάρω σε λίγο ελαιόλαδο με σάλτσα ντομάτας! Βελούδινο, μαλακό κ υπέροχα αρωματικό! Το σερβίρουμε με δροσερό γιαούρτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Tip: Το φτιάχνουμε με γιαούρτι στραγγιστό 10% που μαγειρεύεται υπέροχα και δένει με τη σάλτσα ντομάτας!

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για το μαριναρισμένο κοτόπουλο
  • 500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο στήθος, κομμένο σε μπουκιές
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 1 κτγ πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
  • 1 κτγ θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για τη σάλτσα
  • 30 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 400 ml σάλτσα ντομάτας
Για το σερβίρισμα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και το γιαούρτι
  • Ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο μαζί με όλο το γιαούρτι του.
  • Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά και προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας.
  • Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε με έξτρα γιαούρτι και λίγο φρέσκο μαϊντανό.
Cool Artisan