Γιαούρτι κι αλεύρι συνθέτουν την πιο εύκολη συνταγή για ένα αφράτο ζυμαράκι που φτιάχνεται σε 10 μόλις λεπτά! Μπορείς να προσθέσεις ό,τι σου αρέσει στο μίγμα από μπαχαρικά και μυρωδικά, όπως πάπρικα, θυμάρι, ρίγανη, μπούκοβο ακόμα και κουρκουμά ή σουμάκ. Και βέβαια για τη γέμιση επιλέγεις ό,τι σου αρέσει κι ό,τι έχεις στο ψυγείο σου.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για τη ζύμη- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1/2 κτγ πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κτγ ρίγανη
- 1/4 κτγ σκόνη σκόρδο
- 1/4 κτγ σκόνη κρεμμύδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μανιτάρια σοτέ
- Τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά
- Ντομάτα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη κι έπειτα ζυμώνουμε με το χέρι για 4-5 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο, ελαστικό ζυμαράκι.
- Πλάθουμε σε μπαστουνάκι και κόβουμε σε 6 κομμάτια για να πλάσουμε 6 πιτάκια.
- Ανοίγουμε κάθε ζυμαράκι με τον πλάστη για να του δώσουμε το σχήμα πίτας.
- Ψήνουμε σε ελαφρώς λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι κι από τις δύο πλευρές
- Γεμίζουμε με τα υλικά της επιλογής μας, τυλίγουμε και σερβίρουμε.