search

Τονοσαλάτα με κους κους

Τονοσαλάτα με κους κους ❤️ Εύκολη και καλοκαιρινή συνταγή για τις ζεστές μέρες που θες κάτι ελαφρύ σε λιγότερο από 10 λεπτά! Τις μέρες του καύσωνα🔥 η μόνη μαγειρική που κάνω είναι να βράσω το κους κους, να ψιλοκόψω τα λαχανικά και κατά τα αλλά παίρνω ρεβίθια ατμού και καλαμπόκι κονσέρβα!

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 2 πιπεριές φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 2 κονσέρβες τόνου
  • 200 γρ. καλαμπόκι (κονσέρβα)
  • 100 γρ. ρεβίθια (κονσέρβα ή έτοιμα βρασμένα στον ατμό)
  • 200 γρ. κους κους (βρασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο (ψιλοκομμένο)

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
  • Σουρώνουμε τον τόνο από την κονσέρβα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά.
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  • Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι
Cool Artisan