Τονοσαλάτα με κους κους ❤️ Εύκολη και καλοκαιρινή συνταγή για τις ζεστές μέρες που θες κάτι ελαφρύ σε λιγότερο από 10 λεπτά! Τις μέρες του καύσωνα🔥 η μόνη μαγειρική που κάνω είναι να βράσω το κους κους, να ψιλοκόψω τα λαχανικά και κατά τα αλλά παίρνω ρεβίθια ατμού και καλαμπόκι κονσέρβα!
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 2 πιπεριές φλωρίνης, κομμένες σε κυβάκια
- 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- 2 κονσέρβες τόνου
- 200 γρ. καλαμπόκι (κονσέρβα)
- 100 γρ. ρεβίθια (κονσέρβα ή έτοιμα βρασμένα στον ατμό)
- 200 γρ. κους κους (βρασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 1 κτγ μπούκοβο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο (ψιλοκομμένο)
Εκτέλεση
- Βράζουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.
- Σουρώνουμε τον τόνο από την κονσέρβα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά.
- Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι