Vegan cheeseburger pasta! Δηλαδή μακαρόνια με κιμά από βίγκαν/ νηστίσιμα burger! Φουλ πρωτεΐνη, αλλά χαμηλή σε λιπαρά! Μια βελούδινη σάλτσα ζυμαρικών που αν δεν το ξέρεις δεν θα καταλάβεις ότι δεν έχει μοσχαρίσιο κιμά!
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
- 400 γρ. χυμό ντομάτας
- 4 vegan μπιφτέκια
- 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
- 500 γρ. βίδες
- 200 γρ. vegan τυρί τσένταρ
- Για το σερβίρισμα: 200 γρ. vegan παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι με το φρέσκο.
- Προσθέτουμε τα βίγκαν μπιφτέκια απευθείας από την κατάψυξη.
- Τα αφήνουμε για 7-8 λεπτά να μαγειρευτούν από την κάθε πλευρά.
- Με μια ξύλινη κουτάλα χοντροσπάμε τα βίγκαν μπέργκερ σε κιμά
- Σβήνουμε με κόκκινο κρασί
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
- Σε αυτό το σημείο για πιο βελούδινη υφή μπορούμε να ομογενοποιήσουμε ελαφρώς με ραβδομπλέντερ αλλά δεν είναι απαραίτητο.
- Τα τελευταία 5 λεπτά, προσθέτουμε και το τριμμένο βίγκαν τσένταρ να λιώσει.
- Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, αναμειγνύουμε και σερβίρουμε.
- Γαρνίρουμε με vegan παρμεζάνα κι απολαμβάνουμε.