search

Vegan cheeseburger pasta! Δηλαδή μακαρόνια με κιμά από βίγκαν/ νηστίσιμα burger! Φουλ πρωτεΐνη, αλλά χαμηλή σε λιπαρά! Μια βελούδινη σάλτσα ζυμαρικών που αν δεν το ξέρεις δεν θα καταλάβεις ότι δεν έχει μοσχαρίσιο κιμά!

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
  • 400 γρ. χυμό ντομάτας
  • 4 vegan μπιφτέκια
  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 500 γρ. βίδες
  • 200 γρ. vegan τυρί τσένταρ
  • Για το σερβίρισμα: 200 γρ. vegan παρμεζάνα

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι με το φρέσκο.
  • Προσθέτουμε τα βίγκαν μπιφτέκια απευθείας από την κατάψυξη.
  • Τα αφήνουμε για 7-8 λεπτά να μαγειρευτούν από την κάθε πλευρά.
  • Με μια ξύλινη κουτάλα χοντροσπάμε τα βίγκαν μπέργκερ σε κιμά
  • Σβήνουμε με κόκκινο κρασί
  • Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
  • Σε αυτό το σημείο για πιο βελούδινη υφή μπορούμε να ομογενοποιήσουμε ελαφρώς με ραβδομπλέντερ αλλά δεν είναι απαραίτητο.
  • Τα τελευταία 5 λεπτά, προσθέτουμε και το τριμμένο βίγκαν τσένταρ να λιώσει.
  • Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, αναμειγνύουμε και σερβίρουμε.
  • Γαρνίρουμε με vegan παρμεζάνα κι απολαμβάνουμε.
Cool Artisan