search

Η πιο νόστιμη βασιλόπιτα είναι πάντα η βασιλόπιτα τσουρέκι. Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή για σπιτική, αρωματική νόστιμη βασιλόπιτα. Η σημερινή συνταγή που σου δείχνω είναι πραγματικά η πιο γρήγορη κι εύκολη συνταγή γιατί θέλει μόλις 30 λεπτά προετοιμασία και μετά αναμονή για μια νύχτα προκειμένου να φουσκώσει η ζύμη. Την άλλη μέρα το πρωί ψήνεις και η βασιλόπιτα είναι έτοιμη.

Απαραίτητο συστατικό είναι το ειδικό αλεύρι για τσουρέκι από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου που κρύβει το μυστικό για επιτυχημένη υφή, σύσταση και γεύση.

 

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 650 γρ. αλεύρι για τσουρέκι Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 180 ml γάλα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 50 γρ. νωπή μαγιάς
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλια
  • 1/2 κ.γλ. μαστίχα
  • 1/2 κ.γ. μαχλέπι
  • 1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ)
  • 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη
  • 1 αυγό
  • 150 γρ. υποβρύχιο μαστίχα Χίου
  • διακοσμητικά κας κας

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε από τα μπαχαρικά βάζοντας σε ένα γουδί τη μαστίχα, το μαχλέπι, το κακουλέ και 1 κουταλιά της σούπας από τη ζάχαρη. Χτυπάμε καλά μέχρι να είναι όλα τα υλικά σκόνη.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τα υγρά σε μπολ, το βούτυρο, τα αβγά, το γάλα και την υγρή βανίλια και τα ανακατεύουμε
  • Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το μείγμα των μπαχαρικών και τα υγρά.
  • Ζυμώνουμε για 1-2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα
  • Δυναμώνουμε το μίξερ στο δυνατό και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει ελαστικό και πολύ μαλακό.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 12 ώρες
  • Μετά από 12 ώρες μεταφέρουμε σε ένα αντικολλητικό, στρογγυλό ταψί με διάμετρο 27 εκ. Δίνουμε στη ζύμη σφαιρικό σχήμα, βάζοντας τις ενώσεις από την κάτω πλευρά.
  • Αλείφουμε τη βασιλόπιτα με ένα αυγό.
  • Ακουμπάμε κάτω κάτω στον φούρνο ένα ταψί με βραστό νερό ώστε να δημιουργείται υγρασία κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στο αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 50 λεπτά
  • Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει.
  • Βάζουμε το υποβρύχιο μαστίχα Χίου στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει και να γίνει ρευστό,
  • Περιχύνουμε τη βασιλόπιτα και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  • Διακοσμούμε με κας κας της επιλογής μας.
Cool Artisan