search

Γιορτινό brownies με κάστανα

 

Ζουμερό, βελούδινο brownies σοκολάτας, με επικάλυψη από κρέμα τυριού και όλοκληρα κάστανα στο εσωτερικό. Το πιο γιορτινό σοκολατό-επιδόρπιο που μπορείς να φτιάξεις φέτος τις γιορτές.

Λιώνω κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ για τη σοκολατένια “ζύμη” του brownies κ έπειτα προσθέτω στο μείγμα σταγόνες σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ για ακόμα πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα.

Tip 1: Μπορείς να προσθέσεις 1/2 κουταλάκι του γλυκού ανθό αλατιού για να αναδείξεις ακόμα περισσότερο τα αρώματα και τις γεύσεις του brownies.



Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 150 γρ. κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. αλεύρι βρώμης
  • 50 γρ. κακάο
  • 150 γρ. βρασμένα κάστανα
Για την επικάλυψη με κρέμα τυριού
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλια
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα σκεύος για brownies 20x24 εκ.
  • Βάζουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε ένα αντικολλητικό σκεύος και λιώνουμε το μείγμα, ανακατεύοντας σιγά-σιγά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει - προσοχή μην το ζεστάνουμε υπερβολικά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε μαζί τα αβγά και τη ζάχαρη στο μίξερ (σύρμα) μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο, να διπλασιαστεί σε όγκο και να μένει ελάχιστα πάνω στο σύρμα του μίξερ.
  • Ανακατεύουμε απαλά με το κρύο μείγμα σοκολάτας.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης και το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ τα βρασμένα κάστανα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
  • Βάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος για brownies
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για την επικάλυψη με κρέμα τυριού.
  • Απλώνουμε την κρέμα τυριού πάνω από το μίγμα του brownies
  • Vήνουμε για 35-40 λεπτά. Εγώ το ψήνω για 25 λεπτά γιατί μου αρέσει να είναι αρκετά ζουμερό το εσωτερικό τους.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Cool Artisan