Ζουμερό, βελούδινο brownies σοκολάτας, με επικάλυψη από κρέμα τυριού και όλοκληρα κάστανα στο εσωτερικό. Το πιο γιορτινό σοκολατό-επιδόρπιο που μπορείς να φτιάξεις φέτος τις γιορτές.
Λιώνω κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ για τη σοκολατένια “ζύμη” του brownies κ έπειτα προσθέτω στο μείγμα σταγόνες σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ για ακόμα πιο σοκολατένιο αποτέλεσμα.
Tip 1: Μπορείς να προσθέσεις 1/2 κουταλάκι του γλυκού ανθό αλατιού για να αναδείξεις ακόμα περισσότερο τα αρώματα και τις γεύσεις του brownies.
Υλικά
- 200 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
- 150 γρ. κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- 4 μεγάλα αβγά
- 350 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. αλεύρι βρώμης
- 50 γρ. κακάο
- 150 γρ. βρασμένα κάστανα
- 150 γρ. τυρί κρέμα
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κτγ εκχύλισμα βανίλια
- 1 αυγό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα σκεύος για brownies 20x24 εκ.
- Βάζουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε ένα αντικολλητικό σκεύος και λιώνουμε το μείγμα, ανακατεύοντας σιγά-σιγά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει - προσοχή μην το ζεστάνουμε υπερβολικά.
- Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε μαζί τα αβγά και τη ζάχαρη στο μίξερ (σύρμα) μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο, να διπλασιαστεί σε όγκο και να μένει ελάχιστα πάνω στο σύρμα του μίξερ.
- Ανακατεύουμε απαλά με το κρύο μείγμα σοκολάτας.
- Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης και το κακάο και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ τα βρασμένα κάστανα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
- Βάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος για brownies
- Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για την επικάλυψη με κρέμα τυριού.
- Απλώνουμε την κρέμα τυριού πάνω από το μίγμα του brownies
- Vήνουμε για 35-40 λεπτά. Εγώ το ψήνω για 25 λεπτά γιατί μου αρέσει να είναι αρκετά ζουμερό το εσωτερικό τους.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.