Με 3 μόνο υλικά, σε ελάχιστα λεπτά, μπορείς να πλάσεις τα πιο εύκολα τυροπιτάκια! Τη ζύμη αυτή μπορείς να την αξιοποιήσεις για ό,τι γέμιση θες, όπως πεπερόνι, μανιτάρια ή ότι άλλο θες.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 275 γρ. πατάτα βρασμένη, ξεφλουδισμένη
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 30 γρ. μοτσαρέλα (κίτρινη, για πίτσα)
- αλάτι (κατά βούληση)
- πιπέρι (κατά βούληση)
- 150 γρ. μοτσαρέλα (κίτρινη, για πίτσα)
Εκτέλεση
- Σε ένα μπόλ βάζουμε τη βρασμένη πατάτα και τη λιανίζουμε με ένα πιρούνι.
- Πορσθέτουμε τα 30 γρ. μοτσαρέλα και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Είναι σηματικό η πατάτα να είναι σχετικά ζεστή για να μπορούμε να δουλέψουμε καλύτερα το μίγμα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
- Ανακατεύουμε τα υλικά με ένα πιρούνι κι έπειτα ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να έχουμε μια δεμένη ζύμη.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε 6 στρογγυλά πιτάκια.
- Βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά από την τριμμένη μοτσαρέλα.
- Τυλίγουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και την πλάθουμε σε πιτάκια.
- Αφήνουμε τα πιτάκια για 40 λεπτά να ξεκουραστούν
- Βάζουμε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Ψήνουμε τα πιτάκια μας από τη μια πλευρά και σκεπάζουμε με καπάκι.
- Μόλις πάρουν χρυσαφένιο χρώμα τα γυρίζουμε από την άλλη και σκεπάζουμε με καπάκι.
- Εναλλακτικά, εκτός από το ψήσιμο στο τηγάνι μπορούμε να ψήσουμε στο φούρνο ή στο air fryer.