search

Τυροπιτάκια πατάτας με 3 μόνο υλικά

Με 3 μόνο υλικά, σε ελάχιστα λεπτά, μπορείς να πλάσεις τα πιο εύκολα τυροπιτάκια! Τη ζύμη αυτή μπορείς να την αξιοποιήσεις για ό,τι γέμιση θες, όπως πεπερόνι, μανιτάρια ή ότι άλλο θες.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 275 γρ. πατάτα βρασμένη, ξεφλουδισμένη
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 30 γρ. μοτσαρέλα (κίτρινη, για πίτσα)
  • αλάτι (κατά βούληση)
  • πιπέρι (κατά βούληση)
Για τη γέμιση
  • 150 γρ. μοτσαρέλα (κίτρινη, για πίτσα)

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπόλ βάζουμε τη βρασμένη πατάτα και τη λιανίζουμε με ένα πιρούνι.
  • Πορσθέτουμε τα 30 γρ. μοτσαρέλα και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Είναι σηματικό η πατάτα να είναι σχετικά ζεστή για να μπορούμε να δουλέψουμε καλύτερα το μίγμα.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά με ένα πιρούνι κι έπειτα ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να έχουμε μια δεμένη ζύμη.
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε 6 στρογγυλά πιτάκια.
  • Βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά από την τριμμένη μοτσαρέλα.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και την πλάθουμε σε πιτάκια.
  • Αφήνουμε τα πιτάκια για 40 λεπτά να ξεκουραστούν
  • Βάζουμε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Ψήνουμε τα πιτάκια μας από τη μια πλευρά και σκεπάζουμε με καπάκι.
  • Μόλις πάρουν χρυσαφένιο χρώμα τα γυρίζουμε από την άλλη και σκεπάζουμε με καπάκι.
  • Εναλλακτικά, εκτός από το ψήσιμο στο τηγάνι μπορούμε να ψήσουμε στο φούρνο ή στο air fryer.
Cool Artisan