search

Τυρόπιτα με μανούρι, σταφίδες και φρέσκο δυόσμο – χωρίς φύλλο

Το καλοκαίρι θέλει ελαφριές, χορταστικές συνταγές που γίνονται σε λιγότερο από 15 λεπτά! Συνταγές που σε κερδίζουν τόσο για την απολαυστική γεύση τους αλλά πάνω απ’ όλα και με την ευκολία τους στην προετοιμασία. Και η σημερινή συνταγή τα έχει όλα αυτά.

Σήμερα μπαίνουμε στην κουζίνα για να φτιάξουμε μια πανεύκολη πίτα που γίνεται σε ένα μόνο μπολ ενώ ο συνδυασμός της γλυκιάς σταφίδας σουλτανίνας Κρήτης με το αλμυρό μανούρι Θεσσαλίας και τη φρεσκάδα από το δυόσμο δημιουργεί ένα άκρως εθιστικό αποτέλεσμα. Στη σειρά Νώμα που θα βρεις αποκλειστικά στα Lidl θα βρεις προϊόντα παραγωγών από κάθε γωνιά της χώρας μας, που μοσχοβολάνε Ελλάδα κι αναβαθμίζουν ακόμα και τις πιο απλές συνταγές.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 50 γρ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, Χανίων Κρήτης, Νώμα
  • 2 αβγά Νώμα Στερεάς Ελλάδας, μεσαία
  • 150 γρ. γάλα, 3,5%
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. Μανούρι Θεσσαλίας, Νώμα
  • 50 γρ. σταφίδα Σουλτανίνα Κρήτης, Νώμα
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη ή εναλλακτικά χρησμοποιούμε αντικολλητικό ταψάκι.
  • Βάζουμε στο μπολ το ελαιόλαδο, τα αβγά, το γάλα και το γιαούρτι και χτυπάμε με σύρμα χειρός μέχρι ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι κι ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα.
  • Χοντροσπάμε το μανούρι με το χέρι απευθείας στο μίγμα.
  • Προσθέτουμε τις σταφίδες, τον ψιλοκομμένο δυόσμο κι ομογενοποιούμε.
  • Μεταφέρουμε στο ταψί μας και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να αποκτήσει χρυσό χρώμα.
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Κόβουμε και σερβίρουμε
Cool Artisan