search

Σπιτική γκρανόλα με πρωτεΐνη

Σήμερα σου δείχνω μια πολύ αγαπημένη συνταγή για γκρανόλα που αποτελεί καθημερινά το πρωινό μου για παραπάνω από ένα χρόνο τώρα. Η βάση είναι η βρώμη που ψήνεται στο φούρνο και δημιουργεί “μπισκοτένιες” μπουκιές ενώ τα υπόλοιπα υλικά συνδυάζουν όλα τα αγαπημένα μου υλικά, δηλαδή ξηρούς καρπούς και σοκολάτα.

 

Το μυστικό είναι στo  Πρωτεϊνούχο Ρόφημα Formula 1 με γεύση Smooth Chocolate της Herbalife Nutrition που χαρίζει την υπέροχη γεύση της αλλά παράλληλα βοηθάει στο να παίρνεις μαζί σου παντού τη γκρανόλα καθώς δεν χρειάζεται γάλα ή κάποιο φυτικό ρόφημα. Μπορείς απλά να προσθέσεις νερό κι έχεις τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Έτσι μπορείς να έχεις το υγιεινό σου πρωινό μαζί στο γραφείο ή στις διακοπές ακόμα κι όταν ταξιδεύεις.

Το Πρωτεϊνούχο Ρόφημα Formula 1 με γεύση Smooth Chocolate της Herbalife Nutrition έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη από vegan συστατικά. Επίσης, περιέχει 25 βιταμίνες και μέταλλα χωρίς γλουτένη και χωρίς τεχνητές χρωστικές ύλες. Συμβάλει στην υπέροχη γεύση του γλυκού μου ενώ παράλληλα δίνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι.



Υλικά

  • 100 γρ. μέλι
  • 80 γρ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. σπορέλαιο
  • 1 πρέζa αλάτι
  • 400 γρ. βρόμη
  • 100 γρ. αμύγδαλα, χοντροκομμένα
  • 200 γρ. κάσιους, χοντροκομμένα
  • 200 γρ. ηλιόσπορο
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο
  • 150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε στο τηγάνι όλους τους ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους και τους σοτάρουμε ελαφρώς να βγάλουν τα έλαια τους.
  • Τους αποσύρουμε και τους αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε στο ίδιο τηγάνι το μέλι, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια, το ηλιέλαιο, αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη βρόμη και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφήσει όλη την υγρασία.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα ταφάκι.
  • Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Σπάμε τη γκρανόλα σε μικρά κομμάτια  και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς και αποθηκεύουμε.
Tip: Για τους καλοκαιρινούς μήνες διατηρούμε στο ψυγείο.
Cool Artisan