search

Χυλοπίτες με γαρίδες σε κόκκινη σάλτσα

Μια μακαρονάδα που μοσχοβολάει Αιγαίο! Η πιο απλή σπιτική και χορταστική γαριδομακαρονάδα που γίνεται σε λιγότερο από 30 λεπτά. Και το καλό βέβαια είναι ότι δεν θα χρειαστεί να καθαρίζεις τις γαρίδες με τις ώρες. Γαρίδα κόκκινη γάμπαρη Αιγαίου που κολυμπάει σε μια κόκκινη σάλτσα από ώριμες καλοκαιρινές τομάτες μαζί με χωριάτικες χυλοπίτες Μετσόβου. Το καλύτερο φαγητό για να απολαύσεις στο μπαλκόνι σου τα μεσημέρια του καλοκαιριού.

Το σπίτι θα μοσχοβολήσει Ελλάδα με τοπικά προϊόντα παραγωγών από τη σειρά Νώμα που θα βρεις αποκλειστικά στα Lidl. Ο πιο εντυπωσιακός τρόπος σερβιρίσματος είναι βάζοντας το μεγάλο τηγάνι απευθείας στο κέντρο του τραπεζιού με δύο κουτάλες ώστε ο καθένας να μπορεί να σερβιριστεί απευθείας στο πιάτο του.

 

 



Υλικά

  • 250 γρ. χυλοπίτες Μετσόβου, Νώμα
  • 524 γρ.  γαρίδα κόκκινη γάμπαρη Αιγαίου, Νώμα 
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 σφηνάκι ούζο Μυτιλήνης, Νώμα
  • 2 ώριμες τομάτες
  • 150 γρ. τοματίνια
  • φρέσκος δυόσμος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αφήνουμε τις γαρίδες στη συντήρηση του ψυγείου από το προηγούμενο βράδυ.
  • Χτυπάμε τις τομάτες στο blender για 3 λεπτά.
  • Βράζουμε τις χυλοπίτες σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Κρατάμε μια κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε τις γαρίδες σε εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
  • Τις αφαιρούμε και τις αφήνουμε στην άκρη
  • Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  • Μόλις πάρουν χρώμα σβήνουμε με ένα σφηνάκι ούζο Μυτιλήνης.
  • Έπειτα προσθέτουμε τις τομάτες που έχουμε χτυπήσει στο blender, αλάτι, πιπέρι και το νερό από τα ζυμαρικά.
  • Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας, για περίπου 15 λεπτά. Ακόμα κι αν σου φαίνεται υδαρής σε αυτό το σημείο η σάλτσα θα "δέσει" κι άλλο όταν προσθέσουμε τα ζυμαρικά.
  • Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε τα τοματίνια, τις γαρίδες στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για άλλα 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τις χυλοπίτες κι ανακατεύουμε.
  • Τέλος γαρνίρουμε με φρέσκο δυόσμο και σερβίρουμε.
Cool Artisan