Μια ελαφριά σαλάτα, ένα ολοκληρωμένο πιάτο που συνδυάζει την απαραίτητη πρωτεϊνη με τα λαχανικά! Σήμερα σου δείχνω πως να φτιάξεις το πιο νόστιμο κοτόπουλο πανέ με ένα υλικό έκπληξη! Θρυμματίζω τα Ντακάκια Μεσογειακά Κρητών Άρτος στο μπλέντερ και τα χρησιμοποιώ για να πανάρω λεπτές λωρίδες από φιλέτο κοτόπουλο. Το αποτέλεσμα είναι απλά πεντανόστιμο, super ζουμερό και βέβαια πολύ εύκολο στην παρασκευή του.
Tip 1: Για να πετύχεις το πιο ζουμερό αποτέλεσμα προτίμησε φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι
Tip 2: Επιλέγω να ψήσω το κοτόπουλου για ένα πιο υγιεινό πιάτο αλλά αν θες μπορείς και να το τηγανίσεις για ακόμα πιο νόστιμο αποτέλεσμα και τραγανή κρούστα
Υλικά
Για το κοτόπουλο- 1 φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 150 γρ. αλεύρι
- 2 αυγά
- 150 γρ. Ντακάκια Μεσογειακά Κρητών Άρτος
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. μουστάρδα
- 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1/2 λεμόνι (χυμό)
- 1/2 κτγ πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. πράσινο μιξ σαλάτας
- 1/2 αβοκάντο
- 10 ντοματίνια
- 80 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
- Βάζουμε τα Ντακάκια Μεσογειακά Κρητών Άρτος στο blender και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουν υφή σαν φρυγανιά
- Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε καλά.
- Βάζουμε στη σειρά 3 μπολ, πρώτα με το αλεύρι, μετά με τα αυγά και τέλος με τα θρυμματισμένα ντακάκια.
- Περνάμε κάθε κομμάτι από το φιλέτο κοτόπουλο, πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τα θρυμματισμένα ντακάκια.
- Έπειτα το ακουμπάμε σε ένα ταψί.
- Επαναλαμβάνουμε για όλα τα κομμάτια κοτόπουλο
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές dressing
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το μιξ πράσινης σαλάτας
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το dressing
- Ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα
- Προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλο από πάνω και σερβίρουμε με έξτρα Ντακάκια Μεσογειακά Κρητών Άρτος