search

Τυροκούλουρα βρώμης με φέτα (4 υλικά)

Οι συνταγές με λίγα υλικά βασίζονται πάντα στην ποιότητα της πρώτης ύλης. Η φέτα, τα αυγά και το κίτρινο τυρί είναι αυτά που θα αναβαθμίσουν με την γεύση τους αυτή την πανεύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή.

Αυτά τα τυροκούλουρα είναι ιδανικά για σνακ στο γραφείο, στο σχολείο ή ακόμα και για ένα υγιεινό πρωινό. Προσφέρουν ισορροπημένη ενέργεια και πρωτεΐνη, ενώ η συνταγή μπορεί να προσαρμοστεί για να περιλαμβάνει και άλλα υλικά, όπως μυρωδικά ή σπόρους.

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

  • 200 γρ. φέτα
  • 100 γρ. βρώμη
  • 200 γρ. κίτρινο τυρί light
  • 2 αυγά
  • 1/2 κτγ μπούκοβο
  • 1/2 κτγ ρίγανη
Για το τελείωμα
  • 1 κρόκος αυγού + 1 κουταλιά νερό
  • 2 κτσ βρώμη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τη φέτα και τη θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.
  • Χρησιμοποιώντας τις παλάμες μας σχηματίζουμε μπαλάκια, πιέζουμε να ενωθούν τα υλικά και με το δάχτυλο δίνουμε το σχήμα κουλουριού.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα μπολάκι χτυπάμε ένα κρόκο αυγού με 2 κτσ νερό κι αλείφουμε την επιφάνεια με ένα πινέλο.
  • Πασπαλίζουμε με  βρώμη
  • Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 20 λεπτά και στα μισά τα γυρίζουμε να ψηθούν κ από την άλλη πλευρά.
Cool Artisan