search

ΛΕΜΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ

Αυτή η λεμονάδα με τζίντζερ και κουρκουμά είναι ιδανική για την καταπολέμηση της κόπωσης και τη μείωση φλεγμονών στο σώμα. Φτιάχνεται γρήγορα, είναι γλυκιά με φυσικό τρόπο αλλά και σούπερ αναζωογονητική! Σπιτική λεμονάδα με μια νότα μπαχαρικών, vegan, paleo και εκπληκτική!



Υλικά

  • 4-5 φλ. νερό
  • 1 μέχρι 2 κ.γ. κουρκούμα
  • 1 έως 2 κ.γ. τζίντζερ ή 1 κ.σ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 - 4 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (Maple syrup) ή μέλι, αν δεν το θέλουμε vegan (προσαρμόζουμε την γλυκύτητα ανάλογα με τα γούστα μας)
  • Προαιρετικά, Stevia, για ακόμα πιο γλυκό αποτέλεσμα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το νερό στο μάτι της κουζίνας να πάρει μια ελαφριά βράση.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το αφήνουμε το να βράσει ξανά για ένα λεπτό, στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε τον κουρκουμά για 10 λεπτά.
  • Το βγάζουμε από το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Στη συνέχεια το σουρώνουμε για να αφαιρέσουμε τα κομμάτια του τζίντζερ ή τη σκόνη μπαχαρικών. Το σουρώνουμε με ένα καθαρό ύφασμα!
  • Ρίχνουμε το υγρό σε μια κανάτα μαζί με το χυμό λεμονιού και το σιρόπι σφενδάμου (ή/και τη γλυκαντική ουσία που προτιμάμε). Ανακατεύουμε ξανά, ώστε το σιρόπι σφενδάμου και ο χυμός λεμονιών να συγχωνευτεί με το αφέψημα κουρκουμά - τζίντζερ.
Cool Artisan