search

Τραχανότο με μανούρι κι απάκι

Γυρνάς από τη δουλειά στο σπίτι και θες να έχεις έτοιμο, comfort φαγάκι σε λιγότερο από 20 λεπτά και να λερώσεις ένα μόνο τηγάνι; Σου έχω την απόλυτη συνταγή, τον πιο νόστιμο, απολαυστικό comfort τραχανά με υλικά που μοσχοβολάνε Ελλάδα όλα από τη σειρά Νώμα που θα βρεις αποκλειστικά στα Lidl.  O παραδοσιακός τραχανάς του Μετσόβου συναντά το καπνιστό, ελαφρώς πικάντικο απάκι της Κρήτης και μελώνουν στο τηγάνι συντροφιά με το μανούρι Θεσσαλίας που λιώνει τέλεια δένοντας όλες τις γεύσεις.



Υλικά

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα φαρδύ τηγάνι.
  • Σοτάρουμε το ξερό και τα φρέσξα κρεμμυδάκια μέχρι να ροδίσουν.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να βγάλει τα αρώματα του.
  • Προσθέτουμε το απάκι και τον τραχανά κι ανακατεύουμε.
  • Έπειτα προσθέτουμε σταδιακά το νερό ανακατεύοντας παράλληλα.
  • Τέλος, προσθέτουμε το μανούρι κι ανακατεύουμε.
  • Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Σερβίρουμε απευθείας.
Cool Artisan