search

Τούρτα με Mπισκότα Γεμιστά με γεύση βανίλια

Η πιο εύκολη συνταγή για τούρτα που έχεις φτιάξει ποτέ! Για παντεσπάνια θα χρειαστείς μόλις 3 υλικά, δηλαδή μπισκότα Παπαδοπούλου Γεμιστά με γεύση βανίλια, μπέικιν πάουντερ και γάλα. Τα παντεσπάνια της συγκεκριμένης συνταγής βγαίνουν αρκετά μαλακά και ζουμερά και δεν θα χρειαστεί να τα σιροπιάσεις καθόλου. Ακόμα κι αν δεν βγούν τέλεια σε σχήμα και πάχος, μην αγχωθείς γιατί θα “κρυφτούν” όταν τα ντύσεις με την κρέμα βανίλια.

Για την κρέμα βανίλια της τούρτας, φρόντισε να την αφήσεις να δέσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά για να είναι πιο εύκολο να στήσεις την τούρτα σου. Μπορείς να σερβίρεις κατευθείας αλλά θα δεις ότι μετά από 1-2 ώρες στο ψυγείο τα κομμάτια κόβονται καλύτερα και πιο εύκολα.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για το παντεσπάνι
  • 300 γρ. μπισκότα Παπαδοπούλου Γεμιστά με γεύση βανίλια
  • 1 κτγ baking powder
  • 200 γρ. γάλα
Για την κρέμα
  • 500 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κτγ. εκχύλισμα βανίλια

Εκτέλεση

Για τα παντεσπάνια
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C στον αέρα.
  • Βάζουμε στο blender τα μπισκότα και τα χτυπάμε καλά μέχρι να μοιάζουν σαν αλεύρι.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το baking powder και το γάλα.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Χρησιμοποιούμε 3 στρογγυλά ταψάκια για παντεσπάνι με διάμετρο 15 -17 εκ, τη βάση των οποίων έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  • Ισομοιράζουμε το μείγμα στα ταψάκια.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 15 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Για την κρέμα
  • Λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε την κρέμα για 30 λεπτά στο ψυγείο να δέσει.
Για το στήσιμο
  • Βάζουμε στη βάση της τουρτιέρας το πρώτο παντεσπάνι.
  • Απλώνουμε από πάνω το 1/3 της κρέμα και ισιώνουμε με μια σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε το 2ο παντεσπάνι κι επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.
  • Τέλος προσθέτουμε και το 3ο παντεσπάνι, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα.
  • Μπορούμε να σερβίρουμε απευθείας, ή για να δέσει καλύτερα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες κι έπειτα κόβουμε και σερβίρουμε.
  • Διακοσμούμε την επιφάνεια με μερικά μπισκότα Παπαδοπούλου Γεμιστά με γεύση βανίλια κι έπειτα κόβουμε και σερβίρουμε.
Cool Artisan